Gyurkity Péter

Visszatér az alapokhoz a Galaxy S5

A Samsung visszatér az alapokhoz, de érdekes megoldással egészítené ki a család új tagját.

A dél-koreai gyártó nem bírt magával, és közvetlenül a CES előtt - nyilván az elmúlt hetekben fel-felerősödő pletykák nyomán - elárult néhány részletet következő zászlóshajójáról. Ezek alapján kijelenthetjük, hogy belátták az S4 esetében elkövetett hibákat, és igyekeznek levonni a tanulságokat.

A Bloomberg portálnak adott interjújában Lee Young Hee, a mobil üzletág alelnöke kijelentette, hogy a vásárlók nem láttak óriási különbséget a harmadik és a negyedik generáció között, vagyis az S4 esetében nem váltották be a vezetés debütálással és fogadtatással kapcsolatos reményeit. Ennek érdekében most egy ettől eltérő úton haladnak, és igyekeznek visszatérni az alapokhoz, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy az érintőképernyőt és a külső burkolatot helyezik előtérbe, elsősorban itt várható nagyobb változás.

A teljes listán azonban érdekes technikai megoldások is szerepelnek majd, ezek között kapna helyet például egy íriszolvasó, elsősorban a biztonság terén emelve meg a megszokott szintet. A fejlesztés nyilván az Apple által alkalmazott ujjlenyomat-olvasó ellen indulna harcba, bár a Samsung egyelőre még tanulmányozza az alkalmazásban rejlő lehetőségeket és potenciált. A telefonhoz kapcsolódva elérhetővé válik majd a Galaxy Gear frissítése is, amely méretében csökkenhet, növelve a felhasználók komfortját. A megjelenés mindkét fejlesztés esetében márciusban, áprilisban várható.

A cég emellett készül a Galaxy Note 3 utódával, elsősorban a vastagabb pénztárcával rendelkező üzleti felhasználókat célozva meg, de kínálnak majd kifejezetten olcsó példányokat is, 100 dollártól induló árakon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nonix #1
    Nesze semmi, fogd meg jol.