MTI

Öt év börtön jár Izraelben a házi szexvideó internetes közzétételéért

A kneszet hétfő este elfogadott új törvénymódosítása szerint ezentúl akár öt év börtönt is kaphat Izraelben az, aki pornófelvételt tesz közzé az interneten partnere beleegyezése nélkül.

A törvényhozás második és harmadik olvasatban is elfogadta a szexuális zaklatás megelőzését szolgáló törvény új kiegészítését, amely szerint öt évig terjedő szabadságvesztéssel lesz büntethető a "bosszúpornó", vagyis az, ha valaki egy régebbi házi szexvideóját felteszi a világhálóra, hogy elégtételt vegyen egykori partnerén. A javaslatot harmincegyen támogatták és senki sem szavazott ellene. Az ügy apropója az az eset volt, amikor egy férfi filmre vette szexuális aktusát élettársával, majd szakításuk után feltöltötte a Whatsup nevű alkalmazásra, és több ezer ismerősének továbbította.

Jogi beavatkozásra van szükség a "virtuális erőszak" rettenetes jelensége ellen - közölte a Jediót Ahronót című lappal Jifat Kariv, a Jes Atíd (Van Jövő) párt képviselője, aki a javaslatot benyújtotta. "Meg kell értenünk, hogy ezeknek a képeknek és videófelvételeknek a terjesztése nem valamiféle vicc, mert tönkretehetik egy ember életét, amikor szándékával szemben pornósztárrá változtatják" - tette hozzá a politikusnő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #2
    Első!
  • Archenemy #1
    Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!