SG.hu

Az LG frissítette Smart TV szoftvereit

A cég közleménye szerint az LG Electronics Magyar Kft. által forgalmazott Smart tévékészülékek esetében nem került sor — és ezután sem kerül sor — műsor- és tartalomnézési információk továbbítására.

A nemrégiben, a nemzetközi sajtóban napvilágot látott információk szerint az LG Smart TV készülékek a tulajdonos hozzájárulása nélkül bizonyos műsor- és tartalomnézési adatokat továbbítottak. "Ügyfeleink személyes adatainak védelme kiemelten fontos az LG Electronics részére, ezért azonnali hatállyal megkezdtük az eset kivizsgálását Magyarországon is. A vizsgálat eredményeként elmondhatjuk, hogy az LG Electronics Magyar Kft. által forgalmazott Smart TV-k esetében egyáltalán nem kell tartani a műsor- és tartalomnézési információk továbbításától, amely egyébként személyes adatnak nem minősülő információ." - írja a társaság közleménye.

"Az a funkció, amelyik támogatta volna a nézett műsorral kapcsolatos információk gyűjtését, korábban sem volt és jelen pillanatban sem érhető el hazánkban. A külső merevlemezen tárolt fájlnevek továbbítása is megszűnt a szoftverfrissítés után, az ebben érintett funkció végül nem jutott túl a fejlesztési szakaszon." — mondta el Szili Krisztián az LG Electronics Magyar Kft. regionális szórakoztatóelektronikai marketing menedzsere. A szoftverfrissítés 2013. november 29-ével bezárólag, a világ 137 országában megtörtént, beleértve Magyarországot is. Így mostanra a legtöbb LG Smart TV szoftvere frissült, amelyek a továbbiakban nem küldenek a nézett műsorral kapcsolatos információkat, ha a funkciót a felhasználó kikapcsolja. Emellett a szoftverfrissítést követően a médiafájlok nevének küldése is azonnal megszűnt.

Az LG Electronics korábbi állásfoglalásában tudatta vásárlóival, hogy a vállalat nem használja fel — és korábban sem használta fel — az LG Smart TV tulajdonosoktól gyűjtött műsor- és tartalomnézési információkat célzott reklámokhoz. Továbbá a külső adathordozókon, például USB meghajtókon tárolt médiafájlok nevei nem kerülnek tárolásra egyetlen készüléken sem, továbbításuk pedig egy előkészítés alatt álló új funkció eleme volt, amely az éppen nézett műsorral kapcsolatos adatokat (metaadatokat) keresett volna az interneten a jobb felhasználói élmény érdekében. Ez a funkció azonban végül nem jutott túl a fejlesztési szakaszon, így személyes adatok gyűjtésére, tárolására soha nem került sor. A szoftverfrissítés ez utóbbi funkciót is eltávolította az érintett LG Smart TV-kről.

Azok az LG Smart TV készülékek, amelyeknél a szoftverfrissítési funkció be van kapcsolva és az automatikus frissítési mód be van jelölve, a frissítés telepítése automatikusan megtörténik, felhasználói beavatkozás nélkül. Ha az automatikus frissítés jelölőnégyzete üres, a készülék minden tízedik bekapcsolásakor emlékeztető üzenet jelenik meg a képernyőn mindaddig, amíg a felhasználó jóvá nem hagyja a szoftver telepítését. Ha a szoftverfrissítési lehetőség ki van kapcsolva, a frissítésre nem kerül sor. A szoftverfrissítést a tévé beállításainak menüjében lehet manuálisan elvégezni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!