MTI

Deutsch Tamás bezáratná a kuruc.infót

A politikus szerda késő délután tett közzé a Facebookon egy, a vádhatóságot kritizáló írást. A Legfőbb Ügyészség visszautasítja a bírálatot.

Deutsch Tamás a közösségi portálon "tőről metszett náci szenny(hon)lap"-nak nevezte az oldalt, amelyen szerinte "nap mint nap nyilvánosan megalázzák az összes tisztességes, becsületes, jóakaratú magyar embert". A politikus a honlap működését törvénytelennek nevezte, és bírálta a törvények betartatására hivatott intézményeket, amiért a "náci hírportál dolgos hétköznapjait" zavartalanul éli. Úgy vélte, az ügyészség a "kétségbeejtő tehetetlenkedésével" évek óta képtelen kideríteni, kik csinálják a szerinte az alaptörvényt és más törvényeket is sértő portált. "Mostantól számítva pontosan 72 órája maradt az ügyészségnek, hogy törvényes kötelezettségének végre eleget téve egyszer és mindenkorra felszámolja ezt a gennyláda náci hírportált" - fogalmazott Deutsch Tamás, aki kilátásba helyezte, hogy ha az ügyészségnél nem állnak azonnal "a két hátsó lábukra", akkor indul a legfőbb ügyészség épületéhez ugróiskolát rajzolni.


A Legfőbb Ügyészség visszautasítja Deutsch Tamás néppárti európai parlamenti képviselő kuruc.infóval kapcsolatos bírálatát - reagált Fazekas Géza ügyészségi szóvivő. Hangsúlyozta: az ügyészség általában nem szokott képviselők közéleti megnyilvánulásaira reagálni, ugyanakkor durva kirohanásnak és valótlan állításoknak nevezte a politikus által írtakat. Hangsúlyozta: az ügyészség több eljárást is indított a portál ellen, köztük M. Balázs ellen, aki a vádhatóság szerint főszerkesztőként rágalmazást követett el. Hozzátette: annak ellenére tudtak vádat emelni, hogy az Egyesült Államok még 2007 őszén elutasította a portál szerverének lefoglalását az amerikai alkotmány első kiegészítésére, a sajtószabadságra hivatkozva.

A vád alapjául az szolgált, hogy 2006. október 7-én, majd 16-án, majd utána több alkalommal, frissített formában a 2006 szeptemberi budapesti eseményekkel kapcsolatban a kuruc.info közzétette az ügyekben eljáró bírák, ügyészek személyes adatait. A Fejér Megyei Bíróság 2011 őszén jogerősen bizonyítottság hiányában felmentette M. Balázst.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DontKillMe #3
    Én meg a dajcsot záratnám be...
  • Sippie #2
    Hiteles amikor a zsidók náciznak :D
  • narumon #1
    Deutsch Tamás létezése nettó gyalázat! Remélem az anyja szégyelli magát amiért egy ilyen förmedvényt a világra hozott!