SG.hu

Vasútimenetrend-kereső lett az év alkalmazása

Átadták az Appra magyar! alkalmazásfejlesztő verseny díjait. A versenyen az év alkalmazása díjat az iMenetrend vasútimentrend-kereső nyerte el.

A gálán emellett díjaztak szakemberkereső alkalmazást, online televíziós appot, a különleges játékélményt biztosító kincskereső játékot és interaktív filmsorozatot is. A közönségdíjas a traffipaxfigyelő mobilos megoldás lett. "Az okostelefonok rendkívül gyors fejlődéséhez és terjedéséhez szerencsére az alkalmazás fejlesztői piac is alkalmazkodott Magyarországon, így a külföldi alkalmazások mellett egyre több és jobb hazai megoldás is rendelkezésre áll az okoskészülékek felhasználói számára. Ezt bizonyítja a több mint 160 nevezés, ami az Appra magyar! versenyre érkezett. Ezt az ünnepélyes alkalmat szeretném megragadni, hogy bejelentsem a következő időszakban is kiemelt figyelmet fogunk szentelni és támogatást biztosítani az alkalmazásfejlesztői és szoftverfejlesztői piacnak." - nyilatkozta Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár az Appra magyar! fővédnöke.

"A napi ingázásaink során derült ki számunkra, hogy nincs az alkalmazások piacán egy megbízható, minden információt tartalmazó vasútimenetrend-kereső, így mondhatni szükségszerűen fejlesztettük le ezt az alkalmazást a munkánk mellett. A számtalan pozitív felhasználói visszajelzés mellett nagyon nagy öröm számunkra ez az elismerés. Rengeteg ötletünk és tervünk van még ezen a piacon, addig is utazzanak sokat vonattal és használják az iMenetrend alkalmazását." - mondta az év alkalmazásának fejlesztő csapatából Oroszi Róbert, az Artanis Design képviseletében.

Grósz Judit, a Microsoft új technológiák meghonosításáért felelős vezetője az Appra magyar!-t kezdeményező vállalat nevében elmondta: "Nagy örömömre szolgált a pályázat iránti óriási volt az érdeklődés. Ez azt mutatja, hogy Magyarországon sokan kívánnak a jövőben is mobilalkalmazás-fejlesztéssel foglalkozni. Ugyanakkor több applikáció dizájn, kezelőfelület vagy funkcionalitás szempontjából még jelentősen elmarad a nemzetközi sztenderdektől. A Microsoft részéről ezért mi szeretnénk nekik ebben tanácsokkal és javaslatokkal segíteni itthon és nemzetközi szinten egyaránt."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!