MTI

Szupermodern labor épül a berettyóújfalui diákoknak

Korszerű kémiai laboratórium kialakítására 328,9 millió forint európai uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében Berettyóújfalu. Az önkormányzat közleménye szerint az Arany János Gimnáziumban épül meg a laboratórium, ahol 2200 helyi diák kísérletezhet majd.

A közlemény szerint a pályázati kiírás elsődleges célja az volt, hogy az oktatási intézményben megteremtsék a korszerű és magas szintű természettudományos szemléltetés hálózatos rendszerét, költséghatékony módon. Az átalakítási munkálatok már meg is kezdődtek a gimnázium Kossuth utcai szárnyának földszintjén. A pályázati keretből 64 millió forintot eszközbeszerzésre fordítanak. Például vásárolnak két interaktív táblát a hozzájuk tartozó szuperközeli vetítésű projektorral, két notebookot, valamint 40 diákot kiszolgáló elektronikus feleltető és szavazórendszer segíti majd az oktatást.

A szakmai program keretében szerepel laboránsok és szaktanárok képzése, tananyagok kidolgozása, laborgyakorlatok szervezése, 11 közoktatási intézmény bevonásával. A projekt egy laborvezetőnek és egy laboránsnak teremt új munkahelyet, a projektben konzorciumi partnerként vesz részt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ debreceni tankerülete. A laboratóriumot előreláthatólag 2014 elejétől használhatják a természettudományos oktatásban részt vevő tanárok és diákok - zárult az önkormányzat közleménye.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!