Berta Sándor

Egyre több az idős tag a közösségi hálózatokban

Egyre többen regisztrálnak a közösségi oldalakon, és egy felmérés szerint megkérdezett felhasználók egyharmada legalább naponta egyszer ellátogat ezekre a platformokra. Nő a 60 éven felüli tagok száma.

A Facebook, a Twitter, a Xing, az Instagram, a Flickr és a többi közösségi portál regisztrált tagjainak száma folyamatosan nő, s a látogatók közül egyre több az idős ember, akik fokozatosan növelik az jelenlétüket az online fórumokon. A fiataloknál az figyelhető meg, hogy egyszerre több szolgáltatást is használnak. Ausztriában tavaly az internetezők 53 százaléka látogatta rendszeresen a közösségi honlapokat, ez az arány idén már elérte az 55 százalékot. A 60 évesnél idősebbek kezdik felfedezni maguknak ezeket az ajánlatokat, már a 25 százalékuk van jelen a Facebookon vagy más közösségi hálózaton. Ez 2012-hez képest 4 százalékos növekedésnek felel meg.

Paul Unterhuber, a GfK Austria munkatársa közölte: a mai társadalom már nem tud internet nélkül létezni és eltűntek a klasszikus generációs különbségek. A nagyszülői korosztály egyre jobban felfedezi a közösségi oldalak előnyeit és ezeket ki is használja, különösen a 60 évesnél idősebb férfiak számára vonzó a Facebook és a Twitter. A növekedés ennél a csoportnál tavalyhoz képest 9 százalékos. A szakember hozzátette: majdnem minden harmadik 60 évesnél idősebb férfi van jelen a Web 2.0-ben, a nőknél ez az arány nem éri el a 25 százalékot.

A fiataloknál egyértelműen az a tendencia, hogy egyszerre több közösségi platformon is jelen vannak. Tavaly a 15 és 19 év közöttiek 18 százalékára volt ez igaz, idén már a 28 százalékukra. Az ebbe a korcsoportba tartozók 44 százaléka naponta többször is chatel, bejegyzéseket tesz közzé. A fiatal férfiaknál ez az arány 70, a fiatal nőknél 78 százalék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!