SG.hu

Ingyenes nyelvoktató programot készített a MOHAnet

Megkezdődött a Click 4 Skill elnevezésű mobil nyelvtanár értékesítése, amely a cég szerint alapjaiban változtathatja meg az idegennyelv-tanulás folyamatát. A MOHAnet Mobilsystems Zrt. vezérigazgatójának, Havasi Zoltánnak az ötletén alapuló mobiltelefon alkalmazás már Android és iOS készülékeken is elérhető, s hamarosan asztali számítógépeken is futtatható lesz a program. Használatával a kiadott közlemény szerint akár pár hónap után mérhető eredményeket érhetünk el.

Az idegen nyelvek iránti érdeklődés hazánkban növekvő számokat mutat: a KSH statisztikái szerint hazánkban megközelítőleg másfél millió ember tanul évente - alapvetően az általános iskolai oktatástól kezdve a diplomáig - különböző nyelveket, s az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ adatai alapján a tanulók kevesebb, mint 10 százaléka szerez nyelvvizsgát évente. A kimutatások alapján a legtöbben az angolt és a németet választják. A cég szerint most készített nyelvoktató program jóval dinamikusabb és kötetlenebb a megszokott oktatási folyamatokhoz képest, s akár pár hónap után mérhető eredményeket érhetünk el a használatával. A Click 4 Skill egyelőre angol nyelvtanulásra alkalmas (a közeljövőben várhatóan további nyelvek is választhatóak lesznek), és segítségével fél év alatt akár 10 000 szót, kifejezést és mondatot sajátíthatunk el, és ehhez állítólag mindössze napi 1 órát kell fordítanunk a tanulásra.

Az oktatás alapvetően perceptuális rendszer alapú, a szaglást leszámítva az összes érzékszervünkre hatást gyakorol: az észlelésre, látásra, hallásra, tapintásra hatva segíti a gyors és eredményes fejlődést. Kutatások kimutatták: az ilyen módon megtanult kifejezések és a nyelvtan sokkal mélyebben megmarad az emlékezetben, nagyobb eséllyel válik hosszútávon használható tudássá. "A szoftver fejlesztésekor a Zsolnai-rendszert vettük figyelembe, ugyanis én már gyermekkoromban megtapasztalhattam az alternatív oktatási rendszerben, hogy milyen előnyöket hordoz az érzékszervek segítségével szerzett tudás. Mivel a szoftver rugalmas, így bárhol, bármikor képezhetjük magunkat, és azt is mi szabhatjuk meg, hogy mennyi időt szeretnénk az adott helyzetben a tanulással tölteni" - mondta el Havasi Zoltán, a szoftver forgalmazására létrehozott Mobilport Kft. tulajdonosa.

A regisztráció után egymásra épülő modulok segítségével tanulhatunk, összesen 56 leckét tartalmaz a teljes csomag. A modulok végén a továbblépéshez sikeres vizsgát kell tennünk. A vizsgaeredményeken túl több szempontból is rendszeresen visszajelzéseket kapunk: a felhasználó leckétől függetlenül minden tanult szó és mondat esetében látja, hogy adott hónapban és napon, összesen hány darabbal találkozott a tanulás során. Továbbá a program kiírja, hogy eddig hány percet töltött tanulással, és ha így folytatja a felhasználó, akkor körülbelül mikorra fog végezni a teljes anyaggal.

A program ingyenesen elérhető Android és iOS telefonokra, s hamarosan már az asztali számítógépekre is letölthető lesz, így várhatóan a jövő év elején már azok is használhatják a Click 4 Skill-t, akik nem rendelkeznek okostelefonnal vagy nagyobb képernyőn kívánják élvezni a játékos tanulást. Az 56 leckéből az első hat rész ingyenesen kipróbálható. A további 50 fejezet két dollár/egység áron egyesével vagy 22 000 forintért teljes egészében érhető el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!