MTI

Kárpátaljai intézményeket gyűjt egybe egy magyar honlap

A magyar nyelvet is használó kárpátaljai intézményeket egybegyűjtő honlapot indított a magyar nyelv hivatalos használatának Kárpátalján történő elősegítésére alakult Itt Magyarul Is (IMI) mozgalom szerdán Beregszászon.

A Pro Cultura Subcarpatica civil szervezet által idén márciusban kezdeményezett IMI fő feladatának tartja a magyar nyelv népszerűsítését Kárpátalja szolgáltatási hálózataiban, hivatalaiban, intézményeiben. A mozgalom http://ittmagyarulis.eu címen elérhető honlapja a magyar nyelvű szolgáltatást nyújtó kárpátaljai intézmények, vállalatok, vállalkozások nyilvántartásba vételével olyan adatbázis kiépítésére törekszik, amely széleskörű tájékoztatást nyújt a honlapon regisztrált objektumokról, azok elérhetőségéről. Az IMI elindítói szerint a kezdeményezés a kisebbségbarátként beharangozott ukrán nyelvtörvény tesztje is lesz Kárpátalján.

Az IMI honlapjának készítője, Tóth Tibor pozsonyi informatikus, a szlovákiai Fontos vagy Polgári Szövetség egyik alapítója elmondta, hogy a weblap - a jobb tájékozódás végett - térkép alapú, amely járásokra, városokra és falvakra lebontva mutatja a magyar nyelvet is használó kárpátaljai intézményeket. Ezekre kattintva olvasható a róluk szóló részletes információ. A jól áttekinthető és könnyen használható honlapra történő regisztráció is egyszerű - tette hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!