MTI

Már online is frissíthetik adataikat az orvosok

November 7-étől elektronikus úton is kitölthetik és ellenőrizhetik az egészségügyi dolgozók a működési nyilvántartásban szereplő adataikat, hogy azok naprakészek, teljes körűek és helyesek legyenek - közölte az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH).

Mint írták, az egészségügyi humánerőforrás monitoring projekt keretében a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézettel együttműködve adatfrissítési kampányt szerveznek, amelynek célja, hogy minden egészségügyi dolgozó megújíthassa a működési nyilvántartásban szereplő adatait. Az EEKH felhívja a figyelmet, hogy az egészségügyi dolgozók jogszabályban előírt kötelezettsége a működési nyilvántartásban szereplő adatok változásának bejelentése, amelyet 30 napon belül kell a hivatalhoz eljuttatni. Ezen kötelezettség teljesítését szeretnék az adatfrissítési kampány megszervezésével elősegíteni.

A hivatal által létrehozott webes felületen minden egészségügyi dolgozó a rendszerbe való biztonságos belépést követően ellenőrizheti a nyilvántartásban található saját adatait, valamint jelezheti a EEKH felé, ha hiányosságot, eltérést észlelt. A link http://validalas.eekh.hu címen érhető el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!