MTI

Internetbiztonsági garanciákat szeretne Peking

Peking sürgette a nemzetközi közösséget, hogy az ENSZ keretei között mihamarabb dolgozzon ki iránymutatást a kibertér használatának szabályozásáról.

A külügyi szóvivő azokra a hírekre válaszul vetette ezt fel, amelyek szerint az Egyesült Államok lehallgatta 35 külföldi vezető politikus magánbeszélgetéseit. Hua Csun-jing emlékeztetett arra, hogy az ENSZ-internetfórum (IGF) nyolcadik találkozóját október 22-25. között tartották az indonéziai Balin, s ott a küldöttek aggodalmuknak és elégedetlenségüknek adtak hangot amiatt, hogy az Egyesült Államok lehallgatta 35 vezető politikus telefonját. Úgy vélték - mondta -, hogy ezzel Washington megsértette más országok szuverenitását, és beavatkozott a magánszférába.

A közelmúlt fejleményei Kína azon gyakran emlegetett álláspontját igazolják, hogy a kiberbiztonság valamennyi ország közös problémája - jegyezte meg a külügyi szóvivő. Hangoztatta, hogy a nemzetközi közösségnek meg kell alkotnia egy olyan magatartási kódexet, amelynek az eredménye egy nyílt és biztonságos világháló lenne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gauge #1
    Aha, szegény kis báránykák, ők csak áldozatok...