Szekeres Viktor

Kikerült a Z világháború őszinte előzetese

Sokan akarták utálni a Z világháborút, előzetesen szörnyű sajtója is volt, azonban a film minden várakozásra rácáfolva sikeres lett és még a közönség jó része is szerette. Igaz, ehhez kukába kellett dobni a nálunk forgatott jeleneteket.

Ritka az olyan sikersztori, mint a Z világháborúé, hiszen a sajtó által előre eltemetett film jókora sikernek bizonyult - Amerikában már 202 millió dolláros bevételnél jár, a világ többi részén pedig összesen 335 milliónál. Márpedig félmilliárdos filmek nem teremnek minden bokron. Most tehát áldhatják a Paramount stúdió vezetői az eszüket, hogy nem tartottak ki eredeti elképzeléseik mellett és inkább kivágták filmjük utolsó harmadát, hogy teljesen új befejezést forgassanak a munkálatokba utólagosan bevont Damon Lindelof írói segítségével.


Közönségkedvenc filmként pedig a Z világháború sem kerülhette el azt, hogy őszinte előzetest kapjon a ScreenJunkiestól - valószínűleg még a rajongók is pontosan tudják, hogy mely pontjain lehet szétszedni a filmet. És ez meg is történik, valamint bőséges utalást kap az a tény is, hogy a filmesek inkább csak kölcsönvették Max Brooks remek regényének címét, mert adaptációról nem igazán lehetett beszélni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)