Szekeres Viktor

Itthon már a nagyszabású akciófilmek is megbuknak

Hiába várt a hazai forgalmazó pár hónapot Az elnök végveszélyben magyar premierjével, a Roland Emmerich által rendezett mozi itthon sem érdekelte különösebben a közönséget.

Nemcsak Amerikában, hanem itthon is megbukott Az elnök végveszélyben című Roland Emmerich-akciófilm. Odaát egyesek arra fogták a gyenge szereplést, hogy alig pár hónappal a film előtt került bemutatásra egy másik Fehér Házas akciófilm, Támadás a Fehér Ház ellen, de itthon erre már kevésbé lehet panaszkodni, hiszen a két film premierje között majdnem fél év telt el, ráadásul a filmek története és stílusa sem túlságosan egyező.


A csütörtöktől 36 magyar moziban vetített alkotás mindössze 16 730 embert mozgatott meg vasárnapig, s ezzel mindössze a második helyet szerezte meg a hétvégi hazai látogatottsági toplistán - az első továbbra is a Családi üzelmek című komédia maradt. A többi premierfilm sem szerepelt túlságosan jól, hiszen A végzet ereklyéi - Csontvárost 11 132-en nézték meg, nagyjából annyian, mint az előjátszások során, és a 25 mozi ellenére a Blue Jasmine is csak 6 120 nézőt érdekelt, bár egy Woody Allen-film esetében ez is korrekt szám.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)