Szekeres Viktor

Az Éjszakai őrség rendezője készítheti az új Ben Hurt

Az első Ben Hur-film óta jó pár verziót láthattunk, az egyik legsikeresebb még Oscar-rekordot is döntött. A pár éve látott tévés minisorozat után nemsokára újabb mozifilmet kap a klasszikus sztori.

Timur Bekmambetov a 2004-es Éjszakai őrséggel futott be, s a folytatást, a Nappali őrséget követően Hollywood le is csapott rá, ahol az igen sikeres Wanted című képregény-adaptációt rendezhette meg. Igaz, ezt követő filmjével, az Abraham Lincoln, a vámpírvadásszal nagyot bukott, de időközben producerként is megvetette a lábát Amerikában, igaz sem az Apollo 18, sem A legsötétebb óra, sem a 9 nem aratott nagy sikert, pedig mindegyik film története érdekesnek tűnt.

A The Wrap értesülései szerint a kazah rendező legújabb saját filmje egy új Ben Hur lehet, mely Lew Wallace 1880-as regényének lenne egy friss adaptációja. A tárgyalások jelenleg is folynak Bekmambetov és az MGM stúdió között, s ha sikerrel zárulnak, akkor a filmet valamikor a jövő év első felében forgathatják le. Az elmúlt száz évben Hollywood jó párszor feldolgozta a Ben Hurt - az egyik legismertebb remake, vagyis adaptáció William Wyler 1959-es, Oscar-halmozó rendezése volt. A sztoriból legutóbb egy minisorozat készült, melyet 2010-ben mutattak be a tévében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!