Szekeres Viktor

Meglepő eredmények a magyar mozikban

Hétvégén ahelyett, hogy csökkentek volna a műsoron lévő mozifilmek nézettségei, inkább stagnáltak és növekedtek, így továbbra is a Hupikék törpikék 2 érdekelt legjobban minket.

Hétvégén meglepően sokat moziztak a magyarok, ha csak a legjobban teljesítő 10 film eredményét nézzük, akkor megállapíthatjuk, hogy csütörtöktől vasárnapig 180,5 millió forintot fizettünk ki mozijegyre, ami összesen 133 ezer nézőt jelent. Mindez körülbelül 10%-os növekedés az előző hétvégéhez képest. Ami igazán meglepő volt a heti eredményeket nézve, hogy a legtöbb film alig szenvedett el bevételcsökkenést az előző hétvégéhez képest, némelyiket többen is nézték meg, mint a hónap első hétvégéjén.

Az első helyezett Hupikék törpikék 2 például múlt hétvégén 35 444 nézőt vonzott, ami mindössze 2%-os csökkenést jelent az egy héttel korábbi teljesítményhez képest, s ezzel a film már 92 814 jegyvásárlónál tart. A harmadik helyezett Nagyfiúk 2 is mindössze 3%-os csökkenést produkált, és az újabb 18 801 nézővel Adam Sandler filmje már 164 ezer látogatónál jár. Arról nem is beszélve, hogy a hétvégi hazai toplista 7., 8. és 9. helyezettje, a Női szervek, a Tűzgyűrű és a Szemfényvesztők 10, 2, illetve 11%-kal növelni tudta nézőszámát előző hétvégéhez képest. (Utóbbi film ezzel folytatja káprázatos menetelését. Már 9 hete van a legjobb tízben és 161 882 nézőnél tart, nagyágyúkat megelőzve.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #4
    Azt hiszed, nem tudom...?
  • gyurikahh #3
    "-sokkal kevesebben töltötték le az internetről"
    Az biztos, mivel ezen szám nem más mint 0!!!
  • Zombee #2
    A 70-80-as években
    - sokkal kevesebb filmet vetítettek a mozik
    - sokkal kevesebben töltötték le az internetről (bár a kamerás letöltők aligha potenciális veszteség)
    - sokkal kevesebb mozifilmet adtak a tévék másfél-két év múlva
    - sokkal több mozi működött.
    Manapság szinte esélytelen lenne egy egymilliós nézettség.
  • Sajátvéleményem #1
    És ha nem 1500 Ft lenne egy mozijegy akkor már több millióan mentek volna el rá.
    A 70-80-as években hetekig telt házzal játszottak a mozik egy-egy új film bemutatásakor. A mai multiplex mozik jó ha 20%-os kihasználtsággal mennek az első 1-2 napon, és utána még rosszabb a helyzet. Nem is értem, ott van a kongó üres terem, de azt télen fűteni világítani kell, ott van a film, a személyzet miért nem lehet mondjuk 200Ft-ért adni egy jegyet? és akkor lehet telt ház lenne...
    A bevétel végösszege nem lenne kevesebb. sőt szerintem sokkal több lenne.
    Nem beszélve a járulékos bevételekről, cola pop-corn stb.