Szekeres Viktor

Egy 60 éves színész Hollywood legmegbízhatóbb filmese

Denzel Washingtonnal szinte lehetetlen mellényúlni, a színész jelenléte egy alkotásban szinte biztos 20 milliós nyitóhétvégét jelent. Márpedig a megbízhatóság az egyik legnagyobb erény Hollywoodban.

Denzel Washington ismét bebizonyította, hogy rá lehet számítani, hiszen a színész főszereplésével készült 2 kaliber (2 Guns) nem elég, hogy az első helyen debütált a hétvégi amerikai mozis bevételi toplistán, hanem még 27,4 milliós bevétellel is nyitott. Ugyan Mark Wahlberg asszisztálása miatt sokan legalább 30 milliós nyitányt reméltek az akciókomédiától, Washington pályaíve így sem mindennapi, hiszen legutóbbi 12 filmje közül mindössze egy nem ért el 20 millió dolláros nyitóhétvégi teljesítményt - ilyenre pedig más színész nem volt képes Hollywoodban. (Az egyetlen "kakukktojás" a 2007-es The Great Debaters volt, mely dráma volt és maga Washington rendezte, s csak alig 1000 moziban került bemutatásra.)

Az Oscar-díjas színészért természetesen ölre mennek a stúdiók, Washington az elmúlt években dolgozott már a Foxnak, a Universalnek és a Warnernek is, jövő szeptemberben pedig egy Sony-film, a The Equalizer főszereplője lesz. Akciófilm révén, annak sem lesz nehéz dolga, hogy hozza a legalább 20 milliós bevételt. Főleg, mert a jelek szerint a színész nagyon ért a megfelelő forgatókönyv kiválasztásához.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)