Szekeres Viktor

Bajban A múmia rebootja

Lehet, hogy csúszni fog a tervezett A múmia-reboot forgatásának időpontja, hiszen nem sokkal a casting folyamat kezdése előtt a kiszemelt rendezőnek távoznia kellett.

A The Hollywood Reporter információi szerint történt némi fennakadás A múmia-sorozat tervezett rebootjában. A kiszemelt rendező, az Underworld-filmek és az új Emlékmás készítőjeként ismert Len Wiseman kiszállt a projektből. A hírek szerint ennek nem kreatív okai voltak, hanem az, hogy Wiseman rendezte a Sleepy Hollow című tévésorozat pilotját és az első pár epizódot is ő fogja készíteni, így nem tudná időben elkezdeni a film forgatását. A Universal stúdiónak, mivel nem akar lemondani a reboot tervéről, most rekordidő alatt új rendezőt kell találnia.

A múmia-filmeknek a 31-es évek után a 90-es években futottak neki ismét Stephen Sommers vezetésével és az első próbálkozás igen sikeres lett, ráadásul a kritikusok is jól fogadták. A folytatások már nem sikerültek olyan jól, Amerikában a harmadik rész már meg is bukott, de nemzetközileg jobban teljesített, mint elődei, így nem lehet kudarcnak titulálni. Érthető tehát, hogy miért próbálkozik meg a Universal egy újabb A múmia-mozival.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #8
    Folytatni új szereplőkkel? Komolyan gondold hogy sikeres lehetne egy alapvetően buta első 3 rész után új szereplőkkel folytatni azt a szériát? Érdekes gondolatmenet csak kár hogy már első hallásra bukta szaga van a dolognak. Ha újra kezdenek egy filmsorozatot akkor tudnak például azon változtatni hogy milyen legyen a fő karakter gondolkodásmódja, vagy alapvető jelleme. Milyen legyen magának a filmnek a atmoszférája. Gondolj bele abba hogyha a régi Batman filmek után folytatásnak hozzák be mondjuk a Sötét lovagot az mennyire lett volna sikeres egy normális előtörténet nélkül mint amilyen a Kezdődik volt. Ráadásul el tudtak menni így egy reálisabb Batman felé. Egy idő után rebootolni kell a filmeket mert így lehet igazán megújítani 1-1 karaktert. Az, hogy pl. Zod-ot megint behozták a Superman-be ez azért van mert ő az egyik legismertebb ellenfele Supermannak Lex Luthor után és vonzóbb első körben mintha mondjuk Metallot tennék bele egy új Superman filmbe, akit alig ismernek az emberek. Majd ha sikeres lesz az alapokkal a film, utána lehet új karakterekre koncentrálni, mert akkor már tudják az emberek hogy a minőség garantált és megéri kifizetni a mozijegyet.
  • Yutani #7
    Nézz utána, mit jelent a "remake". Nem folytatást, előre közlöm.
  • Zombee #6
    Én értem B+ hogy az új Pókember nem feldolgozás. De magyarázd meg, hogy 10 év után minek újra moziba küldeni, hogyan lesz Peter Parkerből Pókember, és elpocsékolni rá a film felét ismét. Simán lehetett volna egy folytatás új szereplőkkel, új rendezővel, meg a Gyíkkal. De nem.
    Vagy az új Superman. Újra felrobban a Kripton bolygó, Kal-El pedig újra a Földre jön felnőni és megküzdeni Zod tábornokkal. Ugyanazokat a köröket futjuk, holott neki is van közel 80 évnyi sztorija.

    A reboot meg mit jelent ennél a filmnél? Újra kiássa valaki az ókori faszit, aki a főszereplő nőjében saját 5000 évvel korábbi asszonyát véli felfedezni. Minő véletlen, gondolom Imhotepnek hívják majd.
  • kalapos01 #5
    A Superman 6, a Pókember se sok rész után kapott ilyet. És sokan oda vannak értük.

    Szerintem csak te és sokan nem értik a lényeget. Ez nem feldolgozás. Akkor lehetne szemet kerekíteni, ha 3-5-10 év elteltével jönne a remake. Ez egy folytatás. A folytatások 2-3 évente is jönnek. És senki sem sír. Itt sokat kellett várni a folytatásra, ennyi. Ez egy folytatás lesz, csak más sztorival és karakterekkel, de azonos brand mellett.

    Nyilván nem akarnak Múmia 4-et csinálni, mert félnek, hogy az előző részek devalválták a széria értékét, ezért az új epizódot elnevezik elsőnek.

    Képregényeknél szokás ezt csinálni, amikor a 123. részt már kevesen veszik. Ilyenkor hiába rohadt jó a 124., azt sem fogják többen venni, viszont, ha csinálsz egy új sorozatot, akkor az nagy siker éehet.
  • koschwarz #4
    "...alig több, mint 10 éves..."
  • koschwarz #3
    Inkább bajban van Hollywood. ENNYIRE ötlettelenek, hogy egy alig több, mint 1 éves filmet rebootolnak? NORMÁLISAK ezek?
  • Xellos999 #2
    Jaja, az első két rész jó volt (mondjuk nekem valamiért a 2. kicsit jobban tetszett), de a harmadik...
  • Zombee #1
    A 3. rész rendkívül gyenge volt. Egy olyan kalandfilm, mint az első rész, jöhetne nyugodtan. Csak mi a tökömnek kell ezt is elölről kezdeni, könyörgöm, 13 éves az első rész. Egy sima sivatagos folytatás is megtenné új sztorival, Brendan Fraser 44 éves, pont ezért volt hiteltelen a folyamatos öregedős siránkozás a 3. részben, Harrison Ford annyi idősen kezdte az Indiana Jonest, mint Fraser volt akkor. Mert amúgy nem volt rossz választás, passzolt neki az a kincskereső karakter.