Szekeres Viktor

A hazai közönség sincs oda a Tűzgyűrűért

Itthon sem tudja megtartani nézőit a Tűzgyűrű. Az óriásrobotos akciófilm komoly ütemben veszti a nézőit és Magyarországon nem fogja elérni a százezres látogatottságot.

Nem csak Amerikában "menekülnek" a nézők a Tűzgyűrű vetítéseiről, hanem idehaza is. Sajnos, mondhatjuk, hiszen ez azt jelenti, hogy a jegyet vásárlók nem viszik túl jó hírét a filmnek, nem ajánlják másoknak, illetve nem fizetnek be még egy körre. Mindez abból szűrhető le, hogy a múlt hétvégi hazai mozis látogatottsági adatok alapján a top10-es filmek közül a Tűzgyűrű volt az egyik film, mely előző héthez képest nézői több, mint felét elveszítette.

Guillerm del Toro akciófilmjének látogatottsága a premier második hétvégéjén 54,5%-kal csökkent, mos pedig, a harmadik hétvégén újabb 53%-kal, vagyis mondhatni szabadesik a Tűzgyűrű. Beszédes, hogy a top10-ben mindössze két másik film bukta előző heti nézőinek több, mint a felét, A magányos lovas, valamint a RIPD - Szellemzsaruk, tehát a nyár két legnagyobb bukása. Nem egy illusztris társaság. (Összehasonlításképp a Nagyfiúk 2 nézettsége csak 42%-kal esett vissza az előző hétvégéhez képest, míg például a Szörny egyetemé csak 18%-kal.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kiralysanyi #7
    "Szánalmas egy film volt, nemcsak dramaturgiailag, hanem poénokilag is"

    Azért volt egy jó "poén":
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Annyira faszányos az emberiség, hogy könnyeden mozgó, több ezer tonnás harci gépeket képes alkotni. Meg olyan helikoptereket, amelyekből 8 megemel egy ilyen monstrumot. De a dróntechnológiát bezzeg elfelejtjük, az elvileg magasan képzett, b*szott értékes, pótolhatatlan, stb. pilótákat ismét beküldjük a darálóba...

    Költői kérdés: ha majd' minden nevet lefordítanak, a Gipsy Danger-t miért nem? :)
  • scagnetti #6
    Tegnap ültem be rá a moziba. Azt gondoltam elötte: Na ezt látni kell egyszer moziban, mert utána biztos már nem nézném meg otthon BD-n.
    Igazam is lett, azt kaptam amit vártam. Gigaszörnyeket gyepáló robotokat.
    Ettől nem kell sokat várni.
  • Zombee #5
    Szerintem a mozinézőknek csak igen csekély hányada fizet be még egy körre moziba, legyen akármilyen jó imdb 9.9 pontos, nem folytatás, nem előzmény vagy szuperhős filmről.
  • endrev #4
    Nanáhogy. Szerinted nem azoknak készült, akiket ilyennel meg lehet venni kilóra? ;)

    Kínában kapható instant hamburger is, minden részét neked kell elkészítened por és víz összekeverésével. Ha elég nagy létszámú egy piac, azon belül minden szarra találni elegendő számú vevőt ahhoz, hogy még akár sikeresnek is mondhassuk (lásd még: A szürke 50 árnyalata).

    Egy ilyen összetételű piacon a minőség csak értő elemzéssel mutatkozik meg.
  • ricsa008 #3
    leszarom... engem megvett kilóra

  • endrev #2
    Nem csodálom... Szánalmas egy film volt, nemcsak dramaturgiailag, hanem poénokilag is.

    Gulyasandrasnak nemcsak 1, hanem 2 pont is jár! :)
  • gulyasandras #1
    "A hazai közönség sincs oda a Tűzgyűrűért"

    Mit értünk hazai alatt ebben a kontextusban? Ahonnan az egész ered? Ahol legyártották? Amelyik piacot a legfontosabbnak tartják?

    Vannak problémáim... :)

    +

    "Nem csak Amerikában "menekülnek" a nézők a Tűzgyűrű vetítéseiről, hanem idehaza is."

    Ilyenkor egybe kő írni: nemcsak.