Szekeres Viktor

Már csak két színész sikeresebb Adam Sandlernél

Adam Sandler beelőzte Will Smith-t, de Tom Cruise még előtte van sikeresség szempontjából, már persze ha azt a 100 milliós filmek számával próbáljuk meghatározni.

Adam Sandler két bukás után a Nagyfiúk 2-vel ismét sikert ért el. A színész új komédiája a hétvégén Amerikában átlépte a 100 millió dolláros "álomhatárt", ami azt jelenti, hogy ez immáron a 14. Sandler-film, melynek sikerült ezt elérnie. A komikus nagy sorozata 1998-ban a Vizesnyolcassal kezdődött és 15 év alatt 22 filmjéből csak 8 nem érte el a 100 milliós határt, mely egyébként már rég nem számít akkora mérföldkőnek, mint annak idején.

Ezzel Adam Sandler elmondhatja magáról, hogy több 100 milliós filmje van, mint Will Smithnek, aki 1996 óta 13 blockbustert produkált - az elmúlt 17 évben mindössze 4 filmjének nem sikerült a bravúr, többek között az idei A Föld utánnak. A 100 milliós filmek egyik prominens alakja természetesen Tom Cruise, annak ellenére, hogy a színész legutóbbi hét filmje közül mindössze egy lett 100 milliós siker - idén a Feledés 90, tavaly a Jack Reacher 80 milliónál állt le. Persze Cruise már 1986 és a Top Gun óta gyártja a 100 milliós filmeket. A legtöbb blockbuster pedig Tom Hanks nevéhez fűződik, szám szerint 17 (köztük 4 animáció), bár legutóbbi 8 filmjéből neki is csak kettő ért el Amerikában 100 millió dollárig. (Ő 1988 és a Segítség, felnőttem! óta tartozik a sikerszínészek közé.)

A legközelebb Adam Sandler-filmet egyébként májusban láthatjuk (Blended), míg Tom Cruise júniusban fog feltűnni ismét a mozikban (Edge of Tomorrow). Hanks idén októberben a Captain Phillips, míg decemberben a Saving Mr. Banks főszereplője lesz.

(Természetesen az összevetésben csak a főszerepekről van szó. Egyébként például Samuel L. Jackson a Star Wars- és Marvel-szerepeivel igen jól állna. És Eddie Murphy is 14 100 milliós filmben szerepelt, bár ezek közül a Dreamgirls mellékszerep volt csak, s az 5 animációja közül a Mulanos Mushu sem feltétlenül főszerep. Mint ahogy Cruise esetében sem számít főszerepnek a Trópusi viharbéli szereplése.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    De mivel Sandler maga csinálja a filmjeit 1999 óta, tulajdonléképpen messze lepipált mindenkit.