Szekeres Viktor

Rég jött be ennyire horrorfilm a közönségnek

A The Conjuring az év legsikeresebb horrorfilmje lehet, akár 100 milliós bevételt is elérhet csak Amerikában, ráadásul a közönségnek és a kritikusoknak is nagyon bejön.

Arról már beszámoltunk, hogy az amerikai hétvégét a mozikban a The Conjuring című horrorfilm uralta - gyakori, hogy a reklámok segítségével tömegeket vonzanak moziba az efféle filmek. Azonban míg a tipikusan magas bevétellel kezdő, a reklámok erejére támaszkodó horrorlufik azonnal kipukkadnak, addig a The Conjuring egyelőre tartja magát. Míg a pár hete bemutatott A bűn éjszakája (The Purge) jobbára csak negatív kritikákat kapott és az IMDb-n is csak 5.6/10-en áll, addig a The Conjuring pár nap elteltével egyrészt remek kritikákkal rendelkezik, másrészt a közönség is imádja.

A RottenTomatoes gyűjtése szerint az amerikai újságírók 85%-a szerint jó a film, a 95 pozitív kritika mellett, mindössze 17 negatívat olvasni - a többség azt emeli ki, hogy James Wan filmje valóban félelmetes. Az pedig, hogy a horror még most is 8.1/10-es pontszámon áll az IMDb-n, minden előzetes várakozást felülmúl. Ez utóbbira rímel egyébként az is, hogy a filmet megtekintő amerikai nézők véleményét szondázó CinemaScore szerint a film A- osztályzatot érdemel, ami ötös alának feleltethető meg, márpedig ez horror esetében szinte példátlan - az említett A bűn éjszakája például csak C-t kapott, de a műfajban nem ritka az F-es érdemjegy sem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • e98ff #3
    A magyar premier Augusztus 22, ha jól emlékszem.
  • STREEX #2
    Mikor jön a mozikba?
    Főként "Bates mama" miatt vagyok rá kiváncsi.
  • e98ff #1
    A rendező előző horrorfilmje is nagyon félelmetes volt, az Insidious. Aki még nem látta, annak csak ajánlani tudom.