Szekeres Viktor

Nálunk sem robbantott bankot a Tűzgyűrű

Itthon is inkább csak a kockákat és a fiatalabb korosztályt érdekelte a Tűzgyűrű, a szélesebb közönség távol maradt a vetítésektől és inkább a Gru 2-re fizetett be.

A visszafogott amerikai kezdést követően visszafogott hazai startot regisztrálhattunk a Tűzgyűrű esetében. Az Intercom 41 moziban bemutatott filmje 32 966 nézőt mozgatott meg Magyarországon, ami majdnem 49 millió forint jegyeladásból származó bevételhez juttatta a multiplexeket, és közvetve a forgalmazót. Ezzel a film a második helyet szerezte meg a hazai hétvégi mozis toplistán, megelőzve az ugyancsak múlt héten debütáló A magányos lovast.

Ez a kezdés önmagában még éppen jónak számítana, azonban egy nagyszabású film esetében inkább minimális elvárás. Ugyancsak 40 ezer néző alatt nyitott, s bár valamivel jobban kezdett, mégis csalódásként könyvelhető el Az acélember teljesítménye, azonban például a Szemfényvesztők 30 ezer néző körüli startja kifejezetten sikernek számít. Főleg annak fényében, hogy utóbbi 5 hét után már 129 ezer nézőnél tart, míg a Superman rebootját itthon négy hét alatt 94 ezren látták - vagyis összesen annyian, mint a Vasember 3-at egyetlen hétvégén.

A hétvége legnézettebb filmje itthon egyébként a Gur 2 volt, az újabb 50 233 nézővel a film már 162 ezres nézőszámnál és 216 millió forint bevételnél tart.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Scooter #7
    Ilyen baromságon nem csodálkozok. Szanaszét röhögtem magamat az előzetesén.
  • netrunner #6
    Hmm... hát én megnéztem a bemutatót és az alapján már be is skatulyáztam a filmet, de lehet korai volt?
    Igazából a legtöbb kritika nagyon jókat ír róla ami meglepő, mert a bemutató alapján valami gagyi transformers klónnak néztem a filmet. (mindezt úgy mondom, hogy nekem már a transformers 1 is csalódás volt)
    Szóval lehet mégis váltok rá jegyet... :)
  • Blake007 #5
    Transformersnél vannak sportkocsit, meg dögös csajok. Ez eleve megduplázza a nézettségét. Szerintem ennyi a sikerének titka. Ebbe most nem volt. Egyszer nézhetős volt szerintem.
  • semmikozod #4
    Annyira rétegfilm, mint a Transformers, azt pedig viszik mint a cukrot. Pedig azok a filmek gyak. a filmművészet legalja. Kb. egy szinten vannak Adam Sandlerrel.

    Utóbbi évek legszórakoztatóbb nyári popkorn blockbustere a film, és majdnem annyit hozott eddig, mint az új Sandler film.

    Én magam sem vagyok robot mániás, a mecha-ás dolgokat sem csípem, de ez egy bitang jó film volt. Aki nem látta, az ássa el magát. :)
  • narumon #3
    Én nem olvastam nagy beledöngölést de bevallom a bemutató nem az én műfajom volt (óriás robot vs óriás szörnyike) így meg sem néztem. Gondolom azért lehettek még páran így - szerintem azt a készítőknek is tudniuk kellet, hogy rétegfilmet készítenek. Vagy nem?
  • zetortraktor #2
    Miért döngölteted földbe? A kritikák kifejezetten pozitívak, milyen sajtót olvasol, ahol földbe döngölik. Az téged minősít, hogy olyanok véleményét olvasod, akik logikátlanságoznak - linkelnéd ezeket? De mindegy, ha bele is futsz pár negatív véleménybe, háromszorannyi pozitívat láthatsz.

    Más kérdés, hogy tényleg nem nagy eresztés a film. Nagyjából a fele vagy harmada nagyon jó, a többi része meg unalmas, minekvan-kategória.
  • mulholland2 #1
    Ezt sem értem, hogy miért van annyira beldöngőlve a sajtó által a földbe. Ez Egy korrekten összerakott látványmozi, ami végig lekötött, IMAX-ban pedig helyenként lélegzetelállító volt és egyáltalán nem volt unalmas egy percig sem. Jó persze, ez nem egy művész film, de akkor is színvonalasan volt összerakva és személy szerint nem zavart azok az állítólagos "logikátlanságok" sem, amit itt egynéhányan nehezményeztek. Mert valljuk be, ahol óriásrobotok és hatalmas szörnyek esnek egymásnak, azon most miért is kérjük számon, hogy ez vagy az nem úgy történik ahogy??? :)))