Szekeres Viktor

Itthon is elhasalt Johnny Depp

A magányos lovas a magyar közönséget sem érdekelte, így a film nálunk is megbukott. Hogy az érdektelenségnek a film műfaja vagy a negatív előjelű hírek az oka, azt nem tudni.

Sokan talán sosem tudják meg, hogy milyen film lett A magányos lovas, hiszen úgy tűnik, hogy itthon sem érdekelt sok mozizót az Armie Hammer és Johnny Depp főszereplésével készült látványorgia. Mindez tehát azt jelenti, hogy itthon is kezelhetjük bukottnak a hatalmas költségvetésből gyártott filmet. Mindez a számok nyelvére fordítva így hangzik: a 3D-ben és "4D"-ben is vetített filmet itthon csütörtöktől vasárnapig mindössze 18 032-en látták 46 moziban, ami 24,6 millió forint bevételt jelentett.

Ezzel A magányos lovas a harmadik helyet szerezte meg a hétvégi magyarországi mozis látogatottsági toplistán. A film teljesítményével kapcsolatosan érdemes azt is megjegyezni, hogy A magányos lovas bemutatóját eredetileg egy héttel korábbra tervezte a Fórum Hungary, azonban a Disney warez-indukálta döntésének köszönhetően nem részesülhettünk világpremierben, így a film azon a napon került bemutatásra, amikor a nyár másik nagy költségvetésű produkciója, a Tűzgyűrű. Mely film egyébként le is pipálta a hétvégi jegyeladási adatok alapján.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #10
    Mi 1400-at fizettünk a két jegyért. Igaz, diákjegy volt (levelező főiskola 30 évesen sirályság), de a normál jegy is csak 200-al lett volna több kettőnknek. Igaz, nem Cinema City, és nem 3D.
  • koschwarz #9
    DDDD

  • god25 #8
    "A 4D a hagyományos – 2D-s – filmek audiovizuális világát, illetve 3D-s mozik térbenyomását jellemzően mozgás-, illat-, levegő-, víz- és vibrációs hatásokkal gazdagítja. Azaz: ha a vásznon esik, vízpermet pereg az arcunkba, ha robbantanak, füst száll, ha lovagolnak vagy autókkal üldöznek, rángatózik a szék, ha nyilak hullnak alá, úgy érezzük, a fejtámlánkba csapódik egy pár.

    Hazánkban ennek a technikának a 4DX nevű fajtája létezik, ami a dél-koreai CJ CGV elnevezésű, multiplexmozi-hálózatot működtető cég fejlesztése (más ilyen technikák is léteznek). A nemcsak Magyarországon, hanem Európában egyedülálló 4DX-terem idén március 14-től működik a budapesti Cinema City Westendben".
  • KopaszIsten #7
    Mi az a 4D?
  • Blake007 #6
    DEpp színészi képességei leredukálódtak a Sparrow kapitány szintjére, ugyanis a Karib t. óta minden egyes filmjében azt a figurát hozza, csak max. a jelmeze más. Én már piszkosul nem vagyok erre vevő, meg Deppre-se mert eleve tudom már hogy mit fog nyújtani. Nem meglepő kicsit se hogy bukik ez a film, az előzetese is már szörnyű volt.
  • zetortraktor #5
    Biztos Jerry Bruckheimert akartál írni, régen ő volt Bay producere.
  • endrev #4
    Bocs, de ez hülyeség, hogy a film hasalt el. NEM a film hasalt el, hanem az emberek pénztárcája nem bírja. A legtöbb ember (egyszer volt erről egy felmérés, 80-85%-ról beszélünk, és csak azok közül, akik min. egyszer moziba mennek az adott hónapban) egy filmre költ és kész. Választ egyet, és ha megtehetné, beülne a másik és a harmadik filmre is, de nem teheti, és ez nem a film hibája. Úgyhogy abba kéne hagyni ezt a spekulációt. Egy film két főnek 3-7 ezer Ft. A legtöbb ember nem szórja a pénzét havi 2-3-4 mozifilmre, hanem KOMPROMISSZUMOT KÖT, és kiválaszt egyet, a többiről pedig lemond, vagy lemond addig, amíg le nem tölti.

    Ettől még lehet hogy a film tényleg béna (manapság ez eléggé megszokott), csak épp ez mindebből nem törvényszerű.
  • koschwarz #3
    Gore Verbinski-s. Bocs. De egykutya.
  • koschwarz #2
    Semmi köze nincs ehhez a sajtónak. Már az előzetesekből is az jött le, hogy ez egy tipikus Michael Bay-es, gagyvarék látványselejt lesz, és Johnny Deppről lehúznak még egy ütődött figura bőrt.
  • mulholland2 #1
    Hát ebben most jelentős szerepe van a sajtónak is, mert idő előtt el kezdték temetni. Pedig ez egy korrekten összerakott western kalandfilm egyébként. Ami Johnny Depp-et illeti nem értek egyet azzal sem, hogy ugyan olyan mint a Karib tenger kalózaiban.Bár sokszor játszik különc figurákat, még is van bennük finomság ami csak az adott karakterre jellemző, szóval szerintem érdemes megnézni moziban aki szereti a műfajt. Nagyon szépen is van fényképezve a film. De hol játszották ezt 3D-ben? Mert én csak 2D előadást láttam belőle meg 4D-et.