Szekeres Viktor

Rácáfol az elemzőkre a Pacfic Rim?

Lehet, hogy mégsem lesz akkora bukás a Tűzgyűrű, mint azt az elemzők és a stúdiók várták, bár természetesen még így is messze lesz a Z világháború sikerének szintjétől.

Eddig pozitívak a kritikusi vélemények és szinte mindenki megegyezik abban, hogy a Tűzgyűrű, vagyis a Pacific Rim pontosan azt hozza, amit ígér: nulla történetet, gyenge karaktereket és monstrumok eszméletlenül látványos harcát. Lehet, hogy a film 30 vagy 40 perc kivágásával még érdekesebb lenne, hiszen sok parttalan fecsegés és történés a lényegtől veszi el a játékidőt, de Guillermo del Toro filmje a célnak mindenképp megfelel.

És úgy tűnik, hogy a közönséget is jobban érdekli a film, mint azt várni lehetett. Persze a nézők zöme még így is a fiatalabb férfiakból kerül ki, hiszen a női főszereplő nem vonzza a másik nem képviselőit a mozikba, de a gyártó stúdió 30 millió dolláros nyitóhétvégére vonatkozó becslései első blikkre mintha megdőlni látszanának. Az első iparági források szerint ugyanis a Tűzgyűrű pénteken 14,5 millió dollár bevételt hozott, annyit, mint az Adam Sandler-féle Nagyfiúk 2.

Mindez azt jelenti, hogy a film akár a 40 milliós hétvégi teljesítményt is elérheti, bár valószínűbb a nagy mértékű szombati zuhanás és a 35 millió körüli start. (Az Adam Sandler-film sokkal jobb szombatra számíthat.) Ami még mindenképp pozitívum a Tűzgyűrűvel kapcsolatban, az a 3D-s bevétel 52%-os részaránya, ami hónapok óta az egyik legjobb ilyen mutató. Mostanság ugyanis 30-40%-os hányaddal bírtak a 3D-s bevételek az összesítetthez képest.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gauge #1
    A film jó volt, simán megéri a pénzét. A 3D viszont egy fos, de én vagyok a hülye, hogy abban néztem meg...