Szekeres Viktor

Klasszikus zombifilm feldolgozása készül

A World War Z nagy sikerén felbuzdulva bejelentették George A. Romero-klasszikus zombifilmjének újabb feldolgozását. Az év vége felé kezdődő forgatás végeredményét már jövőre megnézhetjük.

Hosszú éveken át nem láttunk A kaptár-sorozaton kívül zombifilmet a mozikban, azonban az idén végre megindult valami, hiszen az Eleven testek és a Z világháború is nagy sikerrel került bemutatásra. S úgy tűnik, hogy a Z világháború sikere nyomán más stúdiók is felbátorodtak, hiszen a Deadline arról számolt be, hogy elkezdődtek A holtak napja (Day of The Dead) feldolgozásának előkészületei.


Természetesen az 1985-ös George A. Romero-klasszikusról van szó, mely Az élőhalottak éjszakáját és a Holtak hajnalát követte, és melyet 2008-ban már feldolgoztak, de az a verzió nem mozis bemutatásra készült. A film története egy föld alatti katonai bázison játszódik és egy zombiapokalipszis krónikája a katonák, a tusok és egy zombi tesztalany szemszögéből. Az új verziót a Millennium Films és a Taurus Entertainment fogja gyártani. A tervek szerint a premierre 2014-ben kerülne sor.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    A 2008-asnak nem sok köze volt a címén és pár karakter nevén kívül, az eredetiben nem is katona volt a főszereplő csaj, ráadásul a film kvázi főgonoszának számító Rhodes kapitány a film végéig kihúzta, nem úgy, mint az újban. Kár is remake-nek tekinteni. Sok értelme nincs az újnak, ha nem épkézláb stáb forgatja, amire sajnos horrorfilmnél manapság kevés példa akad sajnos, legtöbbször még rendes sztorit sem sikerül írni, a mozis horrorok többsége rosszabb, mint a csak DVD-re készülők többsége.