Szekeres Viktor

Az első képek Rudolf Péter új tévésorozatából

Szentendrén megkezdődött Rudolf Péter új tévésorozatának, a Kossuthkiflinek a forgatása. A 6 részes széria 2014-ben kerül bemutatásra az M1-en, költségvetése 740 millió forint.

Fehér Béla 2013-ban Aegon-díjra jelölt regénye, a Kossuthkifli alapján forgat tévésorozatot Rudolf Péter, rendező-forgatókönyvíró-producer. A hatrészes, epizódonként 52 perces széria főszereplői Lengyel Tamás, Nagy-Kálózy Eszter, Trokán Nóra, Kálloy Molnár Péter, Reviczky Gábor, Haumann Péter és Kőszegi Ákos. A több szálon futó, romantikával fűszerezett, "gyaloggaloppos", XIX. századi road movie 2014-ben kerül majd képernyőre az MTVA támogatásával.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

A sorozat az Omnibus Film produkciója, Rudolf Péter Hársing Hilda dramaturggal együtt készítette a forgatókönyvet, az operatőr pedig Kapitány Iván, aki szintén részt vett az írásban. A széria költségvetése jelenleg 740 millió forint, melyből 480 millió forintot az MTVA finanszíroz, a fennmaradó összeg szponzori támogatásokból áll össze, melyek közül az egyik legjelentősebb a Richter Gedeon Nyrt-é. A forgatás a napokban kezdődött meg a szentendrei Skanzenben.

A történet az 1848/49-es szabadságharc idejében játszódik. Swappach Amadé, Kossuth seregének őrnagya és frissen megszöktetett szerelme, Estilla egy delizsánszon Pozsonyból útnak indulnak egy kotnyeles grófnővel, egy kocsihajtóval és egy láda bejglivel Debrecenbe, hogy végére járjanak az őrnagy által feltételezett hazaárulásnak. Nem sejtik, hogy üldözőbe veszi őket egy halottaskocsi, amelyen Swappach apja, a császári kémszervezet egyik vezetője, Estilla apja, a cukrász Vödric Demeter és a besúgó, Dalfalvi is utazik. Számos kalandba keveredve követjük hőseinket, sok-sok furcsa szerzettel, varázslatos teremtményekkel együtt, miközben a képzelet és a valóság határán egyensúlyozunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kelta #1
    Ez vagy nagyon jó lesz vagy nagyon sz@r..