Szekeres Viktor

Le kell cserélni az idei legnagyobb Oscar-esélyes film címét

A The Butler az idei Oscar-szezon egyik jelölésre legesélyesebb filmje, azonban a gyártónak lehet, hogy le kell cserélni a címet, hiszen egy másik stúdió már birtokol egy The Butler című alkotást.

Az Oscar-díjról sok mindent elmond, hogy már év közepén lehet tudni, hogy mely, még be nem mutatott filmek a nagy esélyesei. Persze az is igaz, hogy ezek az előzetes kampányok nem mindig sülnek el jól, több esélyesről is kiderülhet, hogy elpuskázták, azonban a Precious - A boldogság ára című filmmel befutó Lee Daniels legújabb rendezése, a The Butler szinte biztos, hogy több jelölést is fog kapni. Egyrészt azért, mert a The Weinstein Company forgalmazza, másrészt a témája miatt (az amerikai elnököket évtizedeken át szolgáló inasról szól), harmadrészt pedig sztárparádéja (Forst Whitaker, Robin Williams, John Cusack, Liev Schreiber, Cuba Gooding Jr., Terence Howard, Vanessa Redgrave, Melissa Leo, Alan Rickman, Jane Fonda) miatt.


A gond mindössze az, hogy a Warner Bros. keresetet nyújtott be a The Butler címe miatt, mondván a stúdió egyik 1916-os komikus némafilmje ugyanezt a címet viseli. A döntés hamar meg is született, a panasszal foglalkozó szerv a Warnernek adott igazat (a stúdió rendelkezik a film jogaival, része "könyvtárának"), így a TWC címcserére kényszerül. Persze a Weinstein-testvérek stúdiója nem adja könnyen magát és fellebbezett a döntés ellen, mondván csekély az esélye annak, hogy bárki is összetévesztené a szóban forgó két filmet.

Aki aggódna a The Butlerért, mely filmnek már bőszen folyik a marketingkampánya, azt azzal tudjuk megnyugtatni, hogy némi erősködést követően az efféle konfliktusok zöme rendeződni szokott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!