Szekeres Viktor

Jason Statham már senkinek sem kell?

Neves társak mellett igen keresettek Jason Statham filmjei, azonban ha saját projektekről van szó, a színész sorozatban szenvedi el a bukásokat. Ki tudja, hogy még meddig tart ez a vesszőfutás?

Jason Statham fura hullámvasúton ül, már ami a filmes szerepeit illeti, hiszen olyan nagy sikerű projektekben van szerepe, mint a The Expendables - A feláldozhatók, illetve most már a Halálos iramban-széria. De ezek mellett saját filmjei, hiába sikerülnek olykor egész jól, elég nagyot buknak. Amerikában tavaly A biztonság záloga (Safe), idén pedig a Parker szerepelt kifejezetten gyengén, mindkét film bevételei alig haladták meg a 17 millió dollárt, ráadásul nemzetközi téren sem robbantottak kasszát.


Talán ennek is köszönhető, hogy a nálunk pár hete, Amerikában pedig pénteken bemutatott Kolibri-kód (Redemption) csak pár moziban kapott premiert. Ráadásul még ez a pár mozi is kongott hétvégén az ürességtől, hiszen az egyébként teljesen tisztességes film 19 moziban mindössze 18 ezer dollár bevételt produkált, vagyis még ezer dolláros vászonátlagra sem volt képes, ami igen alacsonynak számít, nagyjából 6-10 nézőt jelent előadásonként.

Itthon a film egy fokkal jobban teljesített, eddig nagyjából 32-33 ezren nézték meg hazánkban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BrockSamson #6
    A Statham altal kepviselt klasszikus akciofilm kategoria mar nem igenyel mozit, otthon a fotelben is tokeletesen elvezheto. Nem veletlen hogy evek ota omlenek a scifi, fantasy meg a katasztrofafilmek; mar csak ezekre megy el az ember, es ennek semmi koze a minoseghez, ez csak latvany es hanghatas kerdese.
  • end3 #5
    A mozikban nem üti meg azt a határt, ahol a "zemberek" már mozijegyet vesznek. Hiányzik a "magas elvárásoknak" megfelelő "sztáros vonzerő" vagy "kisugárzás" vagy esetleg a kisebb költségvetésű filmek is okozzák. DE házimoziban vs. "ingyen" persze sokunk "kedvence". ( De, ez persze nincs a fizetős statisztikákban... :-) ) A színész mesterség azért, - valljuk be, - nem a fő erőssége.

    A "nyúlszívűek" kevésbé kedvelik a drasztikus és erőszakos "hentes" jeleneteket, - ami, tudjuk nem áll a legtöbb filmjétől túl messze... Azaz emiatt nem éppen, - az általam is ismert, - lányok kedvence.
  • zetortraktor #4
    Mind megbukik, így mind jó film?

    De egyébként ez a lényeg, hiszen a kommersz szarok általában több nézőt érdekelnek. A Parker korrekt volt, a Kolibri kifejezetten jó, a Killer Elite pedig a legjobb, de épp ezek nem érdekeltek senkit.
  • AZUL #3
    jah, így látom énis... kifejezetten jó filmek, csak valahoyg nincs igény, az igényesebb filmekre ezekszerint?
  • Wittgen #2
    Én úgy vettem észre, hogy Statham azon filmjei, amelyek "megbuknak", azok elég jóféle cumók.
  • Keiichii83 #1
    Nem értem, tegnap néztem meg a Kolibri kód-ot. Nekem tetszett. Abszolúte újranézhető szerintem.