Szekeres Viktor

Menekülnek a nézők az új bombasikerről

Hiába aratott egész Amerikában A bűn éjszakája, úgy tűnik, hogy akit érdekelt a film, az már a premier hétvégéjén megnézte, így a bevételei elég meredek csökkenésnek indultak.

Ahogy az várható volt, A bűn éjszakája (The Purge) című horrort is utolérte a végzete. Mostanában ugyanis elindult egy trend az amerikai filmgyártásban, mely előnyben részesíti az olyan olcsó produkciókat, melyeket csak a rövid koncepcióra, valamint az előzetesre alapozva adnak el. Ezen filmek gyártóinak az a célja, hogy az emberek minden egyéb információ nélkül, már a premier első napjaiban befizessenek az adott filmre, hiszen tudják, hogy hosszabb távú siker nincs az alkotásokban.

A bűn éjszakája is pontosan azt az utat követte le, mint legutóbb mondjuk Az ördög benned lakozik (Devil Inside), mely bemutatójának első három napján 33 millió dollár bevételt termelt Amerikában, míg a vetítés többi napján mindössze 20 milliót. A 34 millió dollárral debütáló A bűn éjszakája bevételei is nagyot zuhantak a második hétvégén, egész pontosan 75%-kal, így vasárnap végén 52 millió dollárnál tartott a horror. Ami természetesen még így is hatalmas siker, hiszen alig 3 millió dollárba került, s a folytatása is magától értetődőnek tűnik. (Igaz, Az ördög benned lakozik folytatását egyelőre nem erőlteti a gyártó stúdió.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GaborT28 #3
    Hogy lehet valami bombasiker, ami senkinek sem tetszik?.... jah..a pénz; a nézői vélemény megint nem számít.
  • nessboth #2
    torrentgyanús movie: Reszkessetek betörők felnőtt verzió...
  • endrev #1
    Megint egy tipikus "Szekeres Viktor"-benyögés. :(

    A "menekülnek a nézők" azt jelenti, hogy beülnek a filmre, majd a vetítés közben felállnak és elhagyják a termet, esetleg lincshangulatban visszakérik a mozijegy árát. De azért kösz, hogy ilyen teljesen agyament hazugsággal címzed a cikkeket.