Szekeres Viktor

Az új Superman minden idők egyik legjobban kezdő nem folytatásfilmje

Szuperhősös képregényfilmekhez képest meglehetősen hűvös volt Az acélember fogadtatása a kritikusok körében, azonban a közönséget mindez nem érdekelte, hiszen sereglett a nézők a filmre.

Amerikában az első teljes napján, a hivatalos pénteki nyitónapon 44 millió dollár bevételt ért el a Henry Cavill főszereplésével készült Az acélember című Superman-reboot. Ez az eredmény minden idők 15. legerősebb pénteki nyitánya Amerikában, ami talán nem tűnik elsőre kiemelkedőnek, de ha azt mondjuk, hogy mindössze két olyan film kezdett eddig erősebben, mely nem számított folytatásfilmnek, akkor kifejezetten jónak mondható.

Az egyik ilyen film természetesen A bosszúállók, mely tavaly 80 millió dolláros nyitó pénteket produkált, ami minden idők második legerősebb nyitánya volt a 91 milliós utolsó Harry Potter mögött. De tavaly ugyancsak zseniális startot mondhatott magáénak Az éhezők viadala, mely 67 milliós pénteki teljesítményével kvázi egy nap alatt visszahozta gyártási költségeit.

Az acélember egyébként már csütörtök este is látható volt a mozikban, s pár óra alatt 21 milliós bevételt szerzett. (Idén a Vasember 3 természetesen erősebb péntekkel mutatkozott be, majdnem 69 millió dollárossal.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Chris05 #4
    Superman-t MINDENKI ismeri. :D
  • Zombee #3
    Majd megmagyarázza zetor vagy kalapos, hogy nem folytatás, mert Bosszúállók mozi még nem volt. :)
    És persze össze lehet hasonlítani a minden előzmény nélküli Éhezők viadalát ilyen szempontból az új Superman filmmel. Hozzátenném, ez a siker inkább szól a képregényhősök virágzásának, mint magának Superman-nek szerintem, mert a régi 4 filmre a fiatalok nemigen emlékeznek, mert nem is látták, a legutóbbiról meg jót még nem hallottam. Mostanában nézem újra a régieket, iszonyú bárgyúság mind.
  • sandor8206 #2
    + Superment filmet is érdekes idesorolni, ok, hogy reboot, de pár supi-film azért már volt
  • nkmedve #1
    Elég érdekes a Bosszúállókat a "nem folytatásfilm" kategóriában látni :)