Szekeres Viktor

Nem lett túl jó az új Superman

Míg csak az előzeteseket láttuk, addig bízhattunk abban, hogy Az acélember megismétli a Batman: Kezdődik! közönségsikerét, de miután láttuk, megállapíthatjuk, hogy erre kevés az esély.

Amerikában pénteken kerül bemutatásra Zack Snyder Superman-rebootja, Az acélember (Man of Steel), s tegnap óta elkezdtek kikerülni a kinti kritikák. Már akkor sejthettük, hogy nem lesz túl ünnepélyes a film fogadtatása, mikor az első pár vélemény után csak 80%-on állt a Rotten Tomatoes mutatója, s azóta tovább árnyalódott a helyzet, jelen állapot szerint a film mutatója 61%, ami azt jelenti, hogy tízből hat kritikusnak tetszett a film (51 pozitív kritika mellett 34 negatív van, tehát mindenképp ajánlható), s ez mindenképp pozitív, de ennél azért magasabbak voltak az elvárások a filmmel szemben.

A hazai sajtóvetítésre is sor került délelőtt, az első kritikák nálunk is megjelentek (főként blogokon, itt és itt), s azok a vetítés utáni véleményeket hűen tükrözik, a film valóban sok sebből vérzik. Később, a jövő heti premier táján bővebben is kifejtjük a véleményünket, de valóban nagyon popcornos lett a film, egy idő után már csak monoton zúzás van, s meglepő módon éppen az akciózás miatt válik unalmassá. Persze, akinek ez bejön, imádni fogja, de a képregény-filmek sem csak ilyesmiről szólnak. A rendezéssel egyébként nincs baj, mint ahogy Henry Cavillel sem, de a forgatókönyv nagyon hevenyészett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • G22 #13
    Hardkór :)
  • WoodrowWilson #12
    Néhány ezer hardkór Smallville fanboyon kívül senki se gondolja komolyan, hogy Tom Welling bármilyen főszerepet eljátszhat egy mozifilmben. Te is ezt nyomatod már itt évek óta. Rajtatok kívül a kutya nem ismeri a srácot, nem véletlenül. Belenyugodhatnál, hogy sose fog megtörténni.
  • G22 #11
    Cavill se fog Oscart kapni ezért a filmért sem.
    Tom Welling 2 mozifilmet is kapott már, egyikben Kevin Costnerrel lesz, amerikai focis filmben :))
    Ha már 10évet játszott Clark Kentet, erre egy angol meglovagolja ezt,hát tessék itt az eredménye, nem lett elég jó a film.100milliós Nokia/egyéb reklám, és Nolan neve kihúzta a csávából a bukást.Na mind1, lesz 2. rész is és Jl is, grat.
  • kalapos01 #10
    Ezt a Wellinget miben lehetett látni az elmúlt 5-10 évben? Nem lehet egy nagy színész, ha nem kapott egy munkát sem? Attól, hogy bele vagy zúgva, még egy tehetségtelen senki marad.
  • kalapos01 #9
    Benézted, ennyi. Nincs mit szégyellni rajta. De leírom még egyszer, hogy mit írtál:

    "az összesetamit lehúztak így sokkal jobbak lettek, mint az agyon istenített filmek :D"

    És még mindig nem írtad, hogy mit húztak le. Ami nagyon jó lett.
  • SlayR #8
    Welling miatt sok Smallville rajongót vissza vonzott volna, de nemigazán jó színész sok volt nagyon sok eléggé facepalm megnyílvánulása már a Smallvilleben is..
  • SlayR #7
    Jóvan legyen igazad, de még mindig teljesen másról beszélsz, mint amire én céloztam, de sebaj! :DDDDDD
  • G22 #6
    Én mondtam, hogy csak azért nem fog bukni a film, mert gyorsan leszerződtették Nolan nevét..Henry Cavillról ügye írtam, hogy elég gyenge, így kicsit etetés volt a film a sok TV Spottal.
    Nem mondom rossz, de én Tom Wellinges verziót néztem volna meg, vele nem bukott volna :P
  • kalapos01 #5
    Nem mellesleg, akkor lehet, hogy csak nem vagy képben, hiszem a kritikák éppen az ilyen filmeket szokták isteníteni. Vicces lenne, ha eddig semmi baj nem volt velük, aztán most hirtelen utálni kezdik.

    Vasember 1-2-3: 93%, 73%, 78%
    Denevérember 1-2-3: 85%, 94%, 87%
    Bosszúállók: 92%
    XMen 1-3: 88%, 87%, 58% + Az elsők: 87%
    Pókember 1-4: 89%, 93%, 63%, 73%
    Thor: 77%
    Amerika kapitány: 79%

    Egy olyan világban, ahol már a kritikusok is imádják az olyan filmeket, amikben nincs semmi életmegváltoztató vagy más nagy céljuk nincs vele, mint egy új megvilágítása egy ismert sztorinak, egy esetleges lehúzás jelent valamit.

    Mégis miről beszélünk, még a Superman visszatér is 75% volt, imádták a kritikusok, pedig nem volt egy nagy film.
  • kalapos01 #4
    Nem értettem félre semmit. Ezt írtad:

    "eddig az összesetamit lehúztak így sokkal jobbak lettek, mint az agyon istenített filmek "

    Ezt csak egyféleképp lehet érteni.