Szekeres Viktor

Elég egy jó ötlet és hatalmasat kaszált a minimál költségvetésű film

Elég volt egy érdekes alapötlet, valamint az alacsony költségvetés miatt rengeteg, marketingre szánt dollár és megvan a nyár újabb nagy sikere, a The Purge című horror.

Még a viszonylag magas elvárásokat is felülmúlni látszik a The Purge című horrorfilm Amerikában, ugyanis a pénteken bemutatott alkotás a csütörtök éjjeli eredményeket is beszámítva eddig 15 millió dolláros bevételt ért el a becslések szerint. Ez az eredmény pedig már önmagában is nagyszerű lenne, de ha megemlítjük, hogy mindezt 3 milliós költségvetésből sikerült elérni, akkor már kifejezetten pazar startról beszélhetünk. (Előrejelzések szerint a nyitóhétvége így 34,5 millió dolláros lehet.)


A Lena Heady és Ethan Hawke főszereplésével készült The Purge tipikus betörős-ijesztgetős-kínzós mozinak néz ki. A siker kulcs természetesen az alapkoncepció, mely szerint a történet egy olyan világban játszódik, melyben 12 órára felfüggesztik a törvényeket. Ez az egy mondat volt a felelős azért, hogy sokan már az első napon ott voltak a vetítéseken és meg sem várták a kritikákat, melyek közel sem olyan rosszak, mint a hasonló filmek esetében - az újságírói véleményeket gyűjtő RottenTomatoes mérése szerint 64 negatív recenzió mellett 44 pozitív kritikusi vélemény is született.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #2
    "Ez az egy mondat volt a felelős azért, hogy sokan már az első napon ott voltak a vetítéseken"

    végigkérdezted őket, tán?
  • Béka Benő #1
    Hát ez a A bűn éjszakája /The Purge nagyon bejött a Universal-nak. Költségvetés : 3 millió dollár. Hétvégi
    bevétel : 36.4 millió dollár ! Nem semmi !