Szekeres Viktor

Videó leplezi le a Halálos iramban 6 vizuális effektjeit

Egy érdekes videón mutatják be a Halálos iramban 6 egyik fő akciójelenetének elkészítését. A klipből kiderül, hogy a készítők igen erőteljes számítógépes segítséget vettek igénybe.

Bár az ember naivan azt gondolná, hogy egy olyan autós filmben, mint a Halálos iramban-sorozat hatodik epizódja, a legtöbb akciójelenetet pusztán autós kaszkadőrök közreműködésével hozzák létre, a valóság az, hogy a számítógépes segítség igencsak dominál bennük. Az alábbi videón meg lehet nézni, hogy miképp hozták létre a film egyik leglátványosabb jelenetét, melyre egy kifutópályán került sor.


A készítők a film sikeréből ítélve, nem bánták meg, hogy ennyit költöttek a Halálos iramban 6-re és a gyors autók helyett inkább a számítógépes megoldásokra helyezték a hangsúlyt. Érdekes látni az első résztől kezdve a költségvetés változását: míg a Halálos iramban csak 38 millió dollárba került, addig a második rész már 76 millióba, az ötödik epizód már 125 millióba, míg a legutóbbi 160 millióba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AZUL #8
    és van története, mégha nem is egy közönséges bűnözők pl... amúgy az effektek egészen élethűek, nekem csak a kiugrató kocsi árnyéka hiányzott egy snitten, ennyibe tudok "belekötni", mint szakmabeli....
  • samuzsolt #7
    és mi van, ha jó kikapcsolódásra vágysz, nem jó filmre? :) szerintem itt fogtak meg rengeteg embert, köztük engem is. és a következőre is elköltöm a mozijegy árát, mert JÓ KIKAPCSOLÓDÁS :) nem oscar-díjat várok tőle ;)
  • mg1992mg #6
    A Halálos Iramban széria ritkán nevezhető jó filmnek, de hát kinek mi az ízlése, meg igényesség kérdése :D
    Ja, és miről szól a film:
    Kocsik - csöcsök - nulla történet, még egyszer: Kocsik - csöcsök - nulla történet - by Szirmai Gergely :D
  • Pitterix #5
    Azért az sejthető volt, hogy nem kaszkadőrök csináltak mindent.

    Ender Wiggin: mit számít, hogy kamu, jó volt a film és kész! :)
  • Ender Wiggin #4
    de ettől még kamu az egész. így nem lehetett volna megfogni egy ekkora gépet. épp olyan nevetséges paródia, mint a széf húzgálása az előzőben.
  • Sith #3
    Én azért valahol sejtettem hogy nem zúztak szét egy antonovot :)
  • xido #2
    Azért abban az emelkedő kiadásban szerepet játszanak a fizetések is ám :)
  • ADAMEX9 #1
    Szép és élethű effektek az már biztos, már csak ezekkel kéne valamit kezdeni:
    28 mérföldes kifutó?