Szekeres Viktor

Már most minden idők 5. legsikeresebb filmje a Vasember 3

Amerikában s a világon mindenhol magasan felülmúlja bevétel tekintetében az előző két epizódját a Vasember 3. A film most már minden idők ötödik legsikeresebb alkotása.

Tovább száguld a Vasember 3, a képregényfilm magasan túlszárnyalja elődjei teljesítményét és világszerte már 1,18 milliárd dollár bevételt hozott, amivel már most minden idők ötödik legsikeresebb filmjének számít. A Shane Black által rendezett film olyan alkotásokat előzött meg, mint a Transformers 3, a harmadik A gyűrűk ura-mozi, a 007- Skyfall, valamint a sötét lovag: Felemelkedés. A siker oka természetesen nem a film minőségében keresendő, hanem abban, hogy A bosszúállókat annyian látták, hogy a nézők, korábban Tony Starkot nem ismerő egy része követte Vasember karakterét új filmjébe is - ilyen egy profi üzleti modell.

A film 1,18 milliárd dolláros bevételeinek 32%-át Amerikában realizálta (385 millió dollár), a 68%-át, majdnem 800 millió dollárt pedig Amerikán kívül. A bevételi toplistán azonban feljebb lépésre már nem valószínű, hogy lesz lehetősége a filmnek, hiszen minden idők negyedik legsikeresebb filmje, az utolsó Harry Potter-epizód 1,34 milliárdos összbevétellel dicsekedhet. Ezt követi a harmadik helyen, 1,51 milliárdos bevétellel A bosszúállók, majd pedig kétmilliárd dollár fölötti kaszálással a Titanic és az Avatar.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Narxis #2
    langyi karakter? :D ki? a néger?
  • Laza #1
    A Vasember 4 borítékolva, és megvan a forrása a többi langyi karakter saját filmjének is :D