Szekeres Viktor

A nők tették ekkora sikerré a Halálos iramban 6-ot

A Halálos iramban hatodik részének minden második nézője a gyengébb nem képviselőinek soraiból került ki. Pedig nők ilyen magas arányban nem szoktak nagyszabású akciófilmeket nézni.

Az Amerikában pénteken bemutatott Halálos iramban 6 hatalmas sikert aratott az ottani mozikban, a becslések szerint 4 nap alatt 120 millió dollár bevételt folyt be a jegyek eladásából. Korábban a Halálos iramban-filmek sikerének kulcsa az volt, hogy a közönség jórészt a kisebbségek képviselőiből állt, az első epizódokat nem csak több spanyolajkú, de több afroamerikai is látta, mint fehér bőrű. Az ötödik résznél azonban némi átrendeződés volt megfigyelhető az arányokban, utóbbi csoport látványosan előretört.

Viszont még így is maradt egy demográfiai csoport, mely körében nagyon erős a Halálos iramban-széria, s ez a csoport a nőké. Míg a mostanság bemutatott nagyobb akciófilmek zömében inkább a férfiakat mozgatta meg, a Halálos iramban 6-on a nők meglepően magas arányban, 49%-ban képviseltették magukat. A Sötétségben - Star Trek nézőinek 36%-a volt csak nő, a Vasember 3-at, akárcsak A bosszúállókat 39%-ban tekintették meg a hölgyek, de ennél sokkal jobb arányt még a "jó pasik" főszereplésével készült akciófilmek (MI4 - 39%, 007 - Skyfall - 40%) sem produkáltak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • alien47 #2
    Nedvesek azok a pucik már a film elején is. Várják az izzadt Vin Diselt meg a The Rockot.
    Mindenesetre néhány hatalmas kamut nem rossz fil a HI 6 -t csak a végén ne lenne az a 80 KM hossú kifutópálya...... Meg a repüléses elkapás a közepén. Kicsit supermanre hajaz a dolog...
  • Wittgen #1
    Izmos, egymással hadakozó pasik egy kupacban 2 órán keresztül -> benedvesedett puncik a film végére.