Szekeres Viktor

Latin-Amerika legjobb filmjeit láthatjuk

A dél-amerikai filmtermés egy része, a legzseniálisabb alkotások el szoktak jutni a magyar mozikba, de a többségnek meglehetősen alacsony a műveltsége a latin-amerikai filmek terén. A Latin-Amerikai Filmnapok ezen változtathat.

Május 27-e és 31-e között kerül megrendezésre a budapesti Művész moziban a Latin-Amerikai Filmnapok, melyet többek között a brazil, az argentin, a venezuelai és az ecuadori nagykövetség támogatott. Az első filmet május 27-én hétfőn, 18:15-től lehet megnézni, ez az Aballay, a rettenthetetlen (Aballay - El Hombre Sin Miedo) lesz. Emellett olyan alkotások kerülnek levetítésre, mint a Tropa de Elite (Elit halálosztók), a Tabu, az Una Vida y Dos Mandados (Egy élet, 2 választás), a Linha de Passe (Lépések útja), a No, a Tocar y Luchar (Játék és küzdelem), a Xingu (A Xinguk földje), a Rio Connected, a Bor, tangó, kapufa (Superclásico), a Miranda Regresa (Miranda visszatér), az El Pescador (A halász), a Dudamel - El Sonido de los Ninos (Dudamel - A gyerekek hangja) és a Derecho de Familia (Családjog)

A rendezvényre jegyeket a Művész moziban, valamint a mozi honlapján lehet vásárolni. Egy jegy ára 1000 forint, kivéve a Rio Connected című dokumentumfilmre, melyet már 600 forintért meg lehet tekinteni. A filmeket eredeti nyelven fogják vetíteni, hol magyar, hol angol felirattal, illetve pár előadáson szinkrontolmács is segíteni fogja a megértést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!