Szekeres Viktor

Bejelentették az új Dungeons & Dragons-mozifilmet

Újabb nagy fantasy-sorozat születhet, legalábbis ez a Warner Bros. stúdió terve, hiszen megvásárolták a Dungeons & Dragons-szerepjáték megfilmesítési jogait.

Pár napja kiderült, hogy a Warner Bros. megszerezte a Dungeons & Dragons megfilmesítési jogait. Mint kiderült, a stúdió már elég régóta dolgozik a szerepjáték alapján tervezett filmen, már forgatókönyvet is szereztek hozzá - persze nem speciálisan a projekthez írtat, hanem David Leslie Johnson (A titánok haragja, A lány és a farkas) Chainmail című szkriptjét. A Warner terve mindenképpen az, hogy egy nagy franchise-t teremtsem magának a rebootolással, egy olyan sorozatot, melyhez rengeteg kapcsolódó terméket is el lehet adni.

A hír kipattanását követően azonban sötét fellegek kezdtek el gyülekezni a projekt fölött. A Hasbro ugyanis bejelentette, hogy ők birtokolják a Dungeons & Dragons megfilmesítési jogait és ezt a szövetségi bíróság előtt fogják bizonyítani. A hírek szerint a cég már egy ideje saját D&D-projekten dolgozik a Universal stúdió részvételével. A jogokat magának érző és a Warnernek eladó Sweetpea Entertainment képviselője ezek után opportunizmussal vádolta meg a Hasbrót, és azzal, hogy késleltetni akarják őket, majd pedig kijelentette, hogy folytatják saját filmtervük előkészületeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lamer the true #4
    A mai fantasy ínséges időkben jó lesz :)
  • Wittgen #3
    Ez a kiszemelt író oltári gyenge fércműveket tett eddig le az asztalra. Semmi optimizmusom nincs a hírrel kapcsolatban.
  • Cobra. #2
    1x éve már volt egy igen gyenge próbálkozás (illetve 2, mert lett egy még rosszabb folyatása is), szóval ott már volt egy forgatókönyv.
  • shaba23 #1
    "már forgatókönyvet is szereztek hozzá - persze nem speciálisan a projekthez írtat" Jól kezdődik...