Szekeres Viktor

Már nem a VIASAT3 a negyedik számú hazai tévécsatorna

Az RTL Csoport két kábelcsatornája, a Film+ és a Cool az elmúlt két évben átvette a vezetést a Viasat3-tól a kábelcsatornák hazai piacán, mely utóbbi csatorna már csak az ötödik számú hazai kereskedelmi tévé.

Régebben az RTL Klub és a TV2 mögött mindig a VIASAT3-at emlegették, mint harmadik számú hazai kereskedelmi tévécsatornát, de úgy tűnik, hogy ez a titulus végképp a múlté lesz. 2013 első negyedévére ugyanis a Film+ és a Cool megelőzte a VIASAT3-at, mindkét csatorna átlagosan 5,1%-os közönségarányt tudhatott a magáénak 2013 első három hónapjában. A Viasat3 az idei év első három hónapjában teljes napot vizsgálva már csak 3,9%-os share-t ért el az 50 alatti felnőttek körében, szemben a 2011-es 5%-kal.

A két csatorna nemcsak a kábelcsatornák piacán versenyképes, a földi sugárzású csatornák közül 2013 első negyedévében az M1-et is megelőzte, hiszen a közszolgálat fő csatornája mindössze 4,7%-os közönségarányt ért el a 18-49-es célcsoporton teljes napot vizsgálva. Az már csak hab a tortán az RTL számára, hogy a Film+ a TV2-t is képes volt már többször megelőzni: március 30-án, A rettenthetetlen 10,2%-os közönségarányt ért el, április 1-jén pedig a Die Hard 4.0 - Legdrágább az életed 17,6%-os közönségarányt produkált a 18-49 évesek között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!