Szekeres Viktor

Az év legsikeresebb horrorjai elkerülik a magyar mozikat

A Gonosz halott után a Mama és az új Texasi láncfűrészes is csak DVD-n lesz elérhető itthon, ami azt jelenti, hogy Amerika legsikeresebb horrorfilmjeinek zöme elkerüli a hazai mozikat.

Szokás szerint a horrorfilmek rajongóin csattan az ostor. Miközben a Paranormal Activity idei sokadik epizódját minden bizonnyal a világpremierrel egy időben nézhetjük meg a multiplexekben, addig az idei legsikeresebb horrorok jó részéhez sajnos csak DVD-n juthatunk hozzá. Arról már korábban beszámoltunk, hogy az Amerikában eddig 53 millió dollár bevételt elérő Gonosz halott (Evil Dead) itthon csak a lakossági piacon jelenik meg júliusban, de nem csak ez a film kerüli el a hazai mozikat a műfaj képviselői közül.

Május végén kerül a boltokba a Mama című horror, melynek egyik producere Guillermo del Toro volt. a film év elején került bemutatásra az amerikai mozikban és 71 millió dollár bevételt ért el. Egy hétre rá, június ötödikén pedig A texasi láncfűrészes - Az örökség (Texas Chainsaw) lesz kapható itthon, mely úgy jutott el 34 millió dollár bevételig, hogy abból 21 milliót már az első három nap során megszerzett.

Persze mindez nem jelenti azt, hogy moziban nem láthatunk mostanában horrort, azonban a csütörtökön bemutatandó Gingerclown nem biztos, hogy mindenki számára megfelelő színvonalú lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #7
    A Paranormal Activity itthon rohadt nagyot bukott. Mégis folytatták. Nem csoda, hogy a 4. rész is leszerepelt tavaly.
  • koschwarz #6
    a gonosz halott remake-et nagyon várom.
  • kalapos01 #5
    Mi abban a logikus, hogy a Sinister van, Gingerclown van, vagy ott az a spanyol horror tavalyról - Texasi meg nincs? Minimum ugyanannyian néznék. Lehet, hogy nem sokan, de néznék.

    Itthon is néznek, néznének horrort, és nem azon múlik ez, hogy jó vagy rossz a film, hanem, hogy mennyire lehet eladni. Régen is voltak sikerek, pedig nem voltak jobbak a filmek.

    Arról nem is beszélve, hogy a Fekete ruhás nő például frankó siker volt. Simán lehet, hogy valamelyik bejönne.
  • Broafka #4
    A paranormal, amikor az első rész kijött, akkor az siker lett, így a további részek már adták magukat, hogy moziba kerüljenek, a Gingerclownról szerencsére nem hallottam (utálom a bohócokat), de tudja a fene, hogy azt miért adják mozikban. Talán olcsón adták. Amúgy ez csak egy elmélet, csak logikusnak tűnt. Mindenesetre egy horrort úgyis csak egyedül a sötétben jó nézni, vagy barátnővel karöltve :) (szóval letöltés áldozatai lesznek így is-úgy is)
  • Zombee #3
    A Paranormal Activity moziba megy, a Gonosz halott meg nem? A Gingerclown meg hiába magyar alkotás, az előzetese inkább egy gyenge DVD-s filmet sugall, azt is vetítik a nagy tanyán a multiplexek. A Mama is szép bevételt szerzett, tehát még esély is lenne mérsékelt sikerre. A TCM 31 milliója itthon már nem sok jót sejtet, pláne, hogy állítólag ez sikerült a legkevésbé jól ebből a hármasból.
  • portable2 #2
    Nagy kár a műfaj kedvelőknek
  • Broafka #1
    ez szerintem totál logikus. Magyarországon kevesen néznek horrort, és akik néznek is azok szerint a mostani horrorok gagyik (java részt tényleg azok). Így egy hazai forgalmazónak baromira nem éri meg, hogy moziba tegye a filmet, mert az az ár se jönne vissza rajta, amiért megvette.
    Anno amikor voltam horroron, még egész új film volt, és csak egy kis teremben játszották, és ültünk rajta kb 10-en, pedig egy nagy multiplexben volt.