Szekeres Viktor

Nem merik itthon bemutatni az év legjobban várt horrorját

Sokan várták itthon is a Gonosz halott mozis premierjét, azonban végül úgy döntöttek a fejünk fölött, hogy a mi piacunkon nem éri meg forgalmazni a filmet. Marad a DVD.

Megnézed a Gonosz halottat?
  • Igen.
  • Nem.
Egy ideig még bízhattunk abban, hogy itthon is látható lesz a mozikban a Gonosz halott, vagyis az Evil Dead, de végül a forgalmazója úgy döntött, hogy a közönség kimarad ebből az élményből. A Sam Raimi által a 80-as években rendezett horror feldolgozása az előzetesek alapján elég grafikusra sikeredett, így jó eséllyel itthon az V-ös korhatár-kategóriába soroltatott volna, ami azt is jelenti, hogy rentábilisan nem lehet forgalmazni. (Ld. a Fűrész-filmek kálváriáját.) A hírek szerint azonban a filmet 18-as karikában részesítették volna, a premiert más tényezők akadályozták meg.


Öröm az ürömben, hogy ha már moziban nem, DVD-n legalább hamar megnézhetjük a filmet, hiszen már júliusban megvásárolható lesz a boltokban az Intercom forgalmazásában DVD-n és BD-n is. Fede Alvarez 17 millió dollárból készített filmje az amerikai mozikban eddig 52 millió dollár bevételt hozott, Amerikán kívül pedig nagyjából 19 milliót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • scagnetti #8
    Érdekességképpen megemlíteném, hogy itt rengeteg film bemutatóját elcsúsztatják akár 2-3 hónappal is, (Pl. tavaly Prometheus) de van amit be sem mutatnak a mozik, otthon meg igen (Pl. A Dolog).
    Hogy ez miért van, nem tudom. Viszont itt semmilyen jellegű cenzúráról nem tudok. A Martyrs című filmet is úgy tudtam megvenni, hogy egy osztrák kiadó adta ki, viszont a németeknél meg nem is lehet kapni semmilyen formában. A Saturnban a mai napig lehet kapni Bd-n 15 €-ért.
  • Zombee #7
    Még ennyi faszságot, mint ami a hazai forgalmazásban van. Aki nem bírja a horrort, az ne menjen el rá, aki meg horrorra ül be, akár számíthat is pár csepp vérre.
    Az viszont nevetséges, hogy pl. a Fűrész filmek egy része azért csúszott el, mert nem fértek bele a (18) kategóriába, ezért jóval magasabb, úgynevezett kulturális járulékot kellett volna utána befizetnie a forgalmazónak.
  • scagnetti #6
    Szerencsére engem ez nem érint. Ausztriában élek, és itt nincs olyan, hogy nem mutat be egy filmet a forgalmazó, mert az olyan brutális.
    Úgyhogy jövő péntektől irány a mozi :D
  • Broafka #5
    szerintem az a világ legundorítóbb és legelborultabb filmje. Ki a szar akarná tényleg azt a filmet nézni...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    szerintem a megkínzott egymás szájába fosós emberek nem horror hanem ízléstelen, ha ilyen filmet akarsz nézni, akkor nézzél kaki-pisi szexet. Egészségedre...
  • morden2 #4
    Majd megnézem Tv-ben, a 91 perces filmet leadják 1 óra alatt :P
  • kalapos01 #3
    Hogy jön ide az Emberi 100lábú. Azt még inkább érthető, hogy nem mutatták be, kit érdekelt volna a film? Olyan filmet, ami nem kecsegtet haszonnal, te sem mernél bemutatni, ha a te zsebedről lenne szó.
  • Atisz #2
    A "graphic" szó, ha horrorral kapcsolatban kerül említésre, nem azt jelenti, hogy "grafikus", hanem éppen ellenkezőleg: valósszerű, realisztikus.
    A magyar nyelv csodálatos és van is erre egy tök jó szavunk - naturális.
  • xido #1
    Fosós banda,ha jól rémlik az Emberi 100lábút s mutatták be és nem is adták ki..