Szekeres Viktor

Egymást taposták a nézők Budapesten Vasember miatt

Az előző epizódok nyitó nézettségét magasan felülmúlta itthon a Vasember 3, főleg a fővárosban voltak tömve a multiplexek Tony Stark legújabb kalandjainak köszönhetően.

Világszerte majdnem 200 milliós bevételt hozott a Vasember 3 premierje, ami döbbenetes szám, hiszen a második rész Amerikán kívül nem sokkal többet termelt 300 millió dollárnál. Természetesen itthon is magasan felülmúlta a film iránti érdeklődés az előző két epizódnál tapasztaltat, köszönhetően annak, hogy A bosszúállókban a nézők jó része először látta, hogy milyen is a Robert Downey Jr. által alakított karakter, illetve szuperhős.

A csütörtökön bemutatott film vasárnapig Magyarországon 92 243 nézőt érdekelt, s 133 millió forint bevételt termelt, s ezzel lepipálta többek között A bosszúállók vagy Christopher Nolan Batman-filmjeinek a startját is. Természetesen a korábbi Vasember-mozik sem értek nyomába ennek a kezdésnek, 2008-ban például az első rész mozis össznézettsége alig haladta meg a 100 ezer nézőt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • god25 #14
    Kíváncsi lennék, hogy mennyire befolyásolta a moziba járók számát a kamerás felvétel kikerülése az Internetre!
  • Pitterix #13
    A Bosszúállók után várható volt, hogy sok embernek csalódás lesz.
    Nekem tetszett, nem jobb, mint az első kettő, de párszor még megnézem.
  • Darth Sith #12
    "A fordulat igen, lehet, hogy nem a képregényfanatikusok kedvence lesz, de mi mondta, hogy olyannak kell lennie a filmnek, mint a képregénynek? "
    végülis a film egy KÉPREGÉNY adaptáció, tehát azért elvárható lett volna, hogy némileg hasonlít a KÉPREGÉNYRE ha már az az alapja.
  • Darth Sith #11
    én csak egy korábbi kritikámat tudom elmondani a filmről ismét:

    SPOILER
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!


    A film összeségében nem volt rossz, de jelentősen eltért a képregényektől. Főleg a trailer-ben beharangozott mandarin.. a 3000°C -ra hevülő génmutált emberek után, valamint úgy összeségében egy olyan univerzumban ahol létezik Thor, Hulk meg űrlény invázió, miért nem fért bele egy az eredeti mandarinhoz hasonló karakter. Abban meghagyták hogy a filmbeli igazi mandarin is egy géniusz tudós volt, akinek ember feletti ereje volt, csak nem a gyűrűk miatt amit a barlangokban talált hanem a tudásának köszönhetően módosította a saját dns-ét. szval részben fedte az eredeti karaktert, részben meg teljesen más volt.
    Az én véleményem az, hogy azoknak akik nem ismerik az eredeti karaktert, végülis ez sem lett egy rossz megoldás, ötletes volt olyan szempontból, hogy ilyen hülyén már már komikusan oldották meg szval az ironman filmek humorába szerintem ez belefért. Mindazonáltal sajnálom, hogy nem az eredetinek megfelelő vagy nagyrészt hasonló lett mandarin, mivel abszolút passzolt volna az univerzumba. Pláne, hogy jövőre jön a Guardians of the Galaxy. Így amellett egy űrtechnológiával rendelkező elborult tudós simán belefért volna

    btw sztem azon nem kell fennakadni, hogy a tüzes fazonok megolvasztották a vasat meg hasonlók, egy olyan képregény univerzumban ahol létrejöhetett hulk és távoli istenségekkel harcolnak stb..
    ami engem jobban zavart, hogy korábban 1 páncéllal végig küzdött egy filmet, úgyh alig karcolódott meg a végére, most meg úgy hullottak a páncéljai a végén mintha kartonból lennének, ami szerintem tényleg idióta és szar megoldás volt. ha következetesek akartak volna lenni a korábbi részekhez, akkor kb a páncélok jarvis vezérlésével pillanatok alatt darabokra kellett volna szedniük az egész helyet, hiszen mindegyik elképesztően erős és rommá van fegyverezve. Az avengersben egy átlagos páncélban majdnem elpicsázta thort, majd utána ugyanazzal a félig szétvert páncéllal visszaverte az invédöröket NY-ban. Ezek után ezt aláírom, hogy elég tré lett, hogy csak úgy darabokra kapták ezeket a pácélokat...

    Csak példák:
    -Asguardian Destroyer (mark 4x) ami Thor és társai ellen lett kitalálva, nehogy már ne bírja ki néhány tüzes génkezelt hülyegyerek támadását és ne verje vissza
    -Brute armor(mark 36/38) ami szintén thor és hulk-hoz hasonló fizikai erővel rendelkező ellenfelek ellen van
    -Heart breaker (mark 17)
    -Deep Space (mark 39) űrbéli harcra (ez a személyes kedvencem)
    -Disaster Rescue (mark 35)
    -Hyper velocity (mark 40) amely nagyon gyors mozgást és harcot tesz lehetővé
    stb...

    Összesítve, a film szerintem jó lett, hozta a korábbi ironman/avengers filmek hangulatát. A színészek rendben voltak, a látvány és zene szintén tetszett, a forgatókönyvbe sok helyen bele lehetne kötni pl azokba amit fent felsoroltam, de felesleges. Egy kellemes kikapcsolódás volt, de lehetett volna sokkal jobb is. Szerintem túlzottan mainstream, populáris film lett és egyre kevésbé akar hű maradni (már amennyire a korábbiak azok voltak) a képregényekhez. Igazából az bánt, hogy sokkal jobbat is kilehetett volna hozni belőle. nálam olyan 6.5/10 lett.
  • Susan98 #10
    Már nem azért, de csak én maradtam bent a stáblista utáni jelenetre?

    SPOILER
    A jelenet után kiírták, hogy "Tony Stark visszatér".
    SOILER VÉGE

    Egyébként szerintem fantasztikus film volt. Én imádtam! Jó poénok, akció, egy kis érzelgés is. A fordulat igen, lehet, hogy nem a képregényfanatikusok kedvence lesz, de mi mondta, hogy olyannak kell lennie a filmnek, mint a képregénynek? Épp ezért is fordulat, mert tényleg senki sem számított rá.
    Akik meg ócsárolják azoknak annyit, hogy ízlések és pofonok. Feltételezem a többi képregényfilm sem volt a kedvencük...
  • bcrics #9
    "Egyetlen negatívum hogy nem lesz 4. :/ "

    Azt is mondták nem rendez Bay Több Transformers filmet, és mégis.:)
  • zetortraktor #8
    És ha valakinek a fordulat nem volt váratlan? Vagy a poén béna volt? Hidd el, ők a filmet dicsérőket nem értik, mert nekik 2/10 volt. Embere válogatja. Te inkább vagy a célközönség, inkább csinálták neked.

    Olyan hülyeséget meg nem tudom, hogy honnan veszel, hogy nem lesz negyedik rész. Eszetlenség lenne nem folytatni, főleg, hogy minden eddiginél nagyobb sikert arat. Bármi is történik vagy történt a filmben, az semmit sem jelent, a képregények sportot űznek abból, hogy nulláról felépítsenek újra mindent. A kérdés, hogy marad-e Robert Downey Jr. Személy szerint nem hiszem. De azt igen, hogy a Vasember még nagyon sokáig maradni fog.
  • fergusonpapa #7
    Nem értem a fanyalgókat, nálam 10/9es a film. Volt benne több váratlan fordulat és megérte megnézni az akciók és a jó poénok miatt. Ami jó volt benne hogy nem volt kiszámitható mint a filmek 90%-a.

    Egyetlen negatívum hogy nem lesz 4. :/
  • Narxis #6
    Naaaa azért annyira csak nem rossz.
  • portable2 #5
    Akkor nem bánom, hogy kihagytam.