Szekeres Viktor

Rajongók dobtak össze pár millió dollárt egy mozifilmre

Újabb nagy mozgóképes projekt ért el sikert a Kickstarteren. Zach Braff új filmtervére, a Wish I Was Here-re kapott már kétmillió dollárt, ami minden bizonnyal május közepére duplájára is nőhet.

Alig pár nap alatt összedobták a netezők egy tervezett mozifilm költségvetésének egy részét. Ezúttal Zach Braff, színész-rendező próbált meg pénzt gyűjteni egy közösségi támogatói oldal, a Kickstarter segítségével és a 2 millió dolláros célösszeget nagyon hamar el is érte projektje. A Wish I Was Here című filmet, melyet még 26 napig lehet támogatni eddig több, mint 30 ezren ítélték érdemesnek arra, hogy saját pénzüket áldozzák rá.


Braff a kultikus, Dokik (Scrubs) című tévésorozat főszereplőjeként lett ismert, azt követően pedig A régi környék (Garden State) valóban remekül sikerült filmjével ért el nagy közönségsikert és kritikusi elismeréseket. Braff egyébként azért akart ennyi támogatást szerezni filmtervéhez, hogy övé legyen a végső vágás és egyéb fontos döntések joga, s ne a pénzt biztosító producerek kezében maradjon a kreatív kontroll.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!