Szekeres Viktor

Letarolta a magyar mozikat Tom Cruise új scifije

Magabiztosan szerezte meg az első helyet a magyar mozis nézettség toplistán a Feledés. Tom Cruise új scifije, melyet még Amerikában sem mutattak be, majdnem 40 ezer honfitársunkat mozgatta meg.

Amerikában csak pénteken mutatják be a Feledés című Tom Cruise-filmet, itthon viszont már megnézhettük a scifit. A jegyeladási adatok alapján pedig nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy meglehetősen sokan döntöttek úgy, hogy a Feledés lesz a hétvégi programjuk, ugyanis a film könnyedén szerezte meg az első helyet a hazai hétvégi mozis toplistán.


A 44 moziban, szerencsére csak 2D-ben adott Feledés csütörtöktől vasárnapig 39 918 nézőt érdekelt és 57,4 millió forintot hozott konyhára a moziknak. A hét második legnézettebb filmje a G.I. Joe - Megtorlás volt, amely az előző hétvégéhez képest nézői mintegy 60%-át elvesztette, a mozis hét első négy napján mindössze 11 250 nézőt regisztrált második hetében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wittgen #12
    Szerintem nagyon faja kis sf volt, bár sajnos túl sok könyvet és filmet láttam már, így a sztorit már a film elő harmadában akaratlanul is kikövetkeztettem. A látvány és a hang ott van a szeren, a színészek is jól hozták (legalább is Cruise és a vörös csaj), viszont sajnos Olga és Freeman karakterei elég halványra sikeredtek a forgatókönyvben.

    A sztorit azonban egy minisorozatban örömmel újranézném.
  • GaborT28 #11
    Te biztosan nem sok sci-fit láttál...
  • vik3 #10
    Az vele a probléma, hogy a trailert elég volt megnéznem, hogy rögtön kitaláljam a csavart, nagyon triviális film, a szokásos mai RTS-ek AI szintjét alig megütő ellenséggel, ennek elenére látványos és jó belemerülni a világába.
  • andrejfej #9
    Tom Cruise nem szimpi. A film érdekelne, de valahogy az ember miatt nem szaladok megnézni :/ Az HBO GO-t ismeritek? Most itt lógok mióta a T-Home előfizuval is elérhető.
  • Gauge #8
    + pont: nem erőltették a teljesen felesleges 3D-t!!!
  • hunwhite #7
    Azért az alap történet nem volt rossz! Kicsit elgondolkodhatunk a dolgokon :)
  • koschwarz #6
    nekem tetszett. végre egy történettel rendelkező sci-fi, nem pedig arról szól, hogy tökös amcsi tengerészek legyaknak egy csomó gonosz idegent. igaz, aki egy kicsit is több hasonló filmet nézett, annak a film egy pontján teljesen egyértelmű lesz a történet, a "nagy csavar" a végén. de ettől függetlenül jó film.
  • Darth Sith #5
    Én szombaton néztem meg a MOM-ban, eredeti hanggal. A film látványvilága és a zene kifejezetten jóra sikeredett, de a forgatókönyv nem volt nagy eresztés. Sajnos ebből fakadóan a színészek nem igazán tudtak kiteljesedni, sőt. Spoiler nélkül kicsit csalódás volt, hogy Morgan Freeman kb statiszta volt, de a plakáton nagy betűkkel virít a neve mint marketing, picit átcseszés szagú.
    Én úgy érzem, hogy egy nagyon jó alapsztori volt, ami talán kicsit túl sok is egy 2 órás filmhez abban a formában ahogy tálalni akarták. Az első 1 óra kb csak melegítés a film környezetének bemutatásához, majd utána az utolsó 20 percben lezavarják a film befejezését. Vagy 2xer ilyen hosszú filmet kellett volna csinálni, hogy mindent alaposan betudjanak mutatni, vagy sorozatban életképesebb lett volna, mert kifejthető lett volna a sztori.
    De így egy lassan beinduló, és összecsapott végű, így nem lett egy maradandó film. Egy kellemes esti film, de nem lesz többször nézős nálam. Olyan 6-7/10.
  • endrev #4
    Jól eltapsolták a történeti keretet, ebből egy szenzációs új "Függetlenség napja" lehetett volna. Viszont így egy olyan dolgot tudott megmutatni, ami abban a formában nem lett volna lehetséges: hogy mennyire szubjektív is a valóság, milyen könnyű manipulálni valakinek az igazságérzetét. Ez volt a film üzenete, és szerintem ezért megérte a rendhagyó koncepciót választani.
  • Atyuska #3
    A film nem volt egy erős alkotás. Többször leült és sok helyen erős koppintás íze volt. A látvány önmagában számomra nem elég, hogy pénzt is adjak egy alkotásért moziban - főleg úgy hogy előtte 25 perc reklámot kellett megnéznem.
    Tom Crouse ennél többre képes, csak a forgatókönyvet kellett volna jobbra megírni.
    Én az IMDB-n 6,5-öt adnék, ha lehetne feles jegyet adni.