Szekeres Viktor

Holdgyarmatosító scifi-sorozat készül

Kifejezetten a profiljába vágónak tűnik a Syfy legújabb sorozatterve, a High Moon, mely talán a scifi-rajongókat is vissza fogja hozni a mostanában scifit csak elvétve adó csatorna elé.

Oly sok, még scifi-közelinek sem nevezhető projekt és sorozatterv után az amerikai scifi-csatorna, a Syfy egy kifejezetten scifi-történet megvalósításába vágott bele. A High Moon című tervnek egyelőre még csak a pilotját rendelték be, a szereposztást követően nemsokára elindul a forgatás is, s talán év végére az is kiderülhet, hogy lesz-e belőle 10 vagy 13 részes sorozatévad.

A High Moon alapját John Christopher 1969-es regénye, a Lotus Caves jelenti. A történet a jövőben játszódna, egy olyan korban, melyben a Föld országai gyarmatokat alakítottak ki a Holdon bányászati célból. E bányák feltárása közben felfedeznek egy földönkívüli fajt, s ezt követően megindul a versenyfutás a feltárásban résztvevő országok között, hogy felderítsék a faj titkait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #7
    "Szerintem a pure sci-fi a 2001 Űrodüsszeiánál kezdődik."

    Nekem a 2010 szinvonala is megfelelne, pedig az mar inkabb akciofilm. Jelen esetben maximum egy uroperara szamithatunk, a western stilusra valo utalosok is erre vallanak. Mondjuk nem tudom hogy fognak sorozatot kesziteni a konyvbol, ami max egy 45 perces epizodra eleg es kb. a pilot tortenetet adhatja. Persze ha teljesen atirjak es csak az otlet marad meg, akkor meg lehet belole valami, de a Space 1999 (alpha holdbazis) szintjet nehez lesz hozni...
  • Darth Sith #6
    Ezért lett elcseszve az új star trek is. Az is minden, csak nem scifi és pláne nem ST. lett belőle egy jó iparos munka, egy látványos akciófilm némi hightech beütéssel.. :F
  • endrev #5
    Sajnos a népesség nagy része kevéssé tud elvonatkoztatni a való világtól annyira, hogy élvezze a "pure scifi"-t. Szűk körnek meg nem lehet minőségi munkát végezni, mert nem térül meg. Ez van... Reménykedjünk, hogy legalább néha megnyilvánul az arany középút.
  • cylonflatus #4
    Szerintem a pure sci-fi a 2001 Űrodüsszeiánál kezdődik.
  • toarpad #3
    Manapság a pure sci-fi elképzelhetetlen,ez lesz a veszte is hamar :)
  • morden2 #2
    alapötlet jó, csak vegyék ki az érzelmes emberi kapcsolatokat és jöjjön a pure sci-fi :D
  • Narxis #1
    Na végre.