Szekeres Viktor

Több milliós bírság a TV2-nek

Egy több, mint egy éves Megasztáros baki 5 millió forintjába került a TV2-nek, ugyanis a csatorna olyan állításokat fogalmazott meg a valóságshow-ról, amiket nem tudott hitelt érdemlően bizonyítani.

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a TV2 2012. január 16. és február 17. között a MegaPluszban sugárzott reklámjaival a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, ezért 5 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást. A TV2 olyan állításokat fogalmazott meg a valóságshow-ról, mint "a Megasztár minden idők legnézettebb magyar zenés tehetségkutató sorozata", "a Megasztár kezdete óta a hazai könnyűzenei élet közel háromnegyedét a Megasztár tehetségei adják," valamint "az Eurovíziós Dalfesztivál idei magyarországi döntőjében a résztvevő előadók felét a Megasztár indította el a siker útján."

A körülmények részletes vizsgálatát követően a GVH megállapította, hogy a vállalkozás a fogyasztók megtévesztésére alkalmas kereskedelmi gyakorlatot folytatott, mivel a fenti állításait nem tudta hitelt érdemlően igazolni. Az 5 milliós bírság meghatározásakor a GVH enyhítő körülménykényt ismerte el azt, hogy a csatorna elismerte a jogsértést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomazin #7
    mindig VAN 2-3 csökött gondolkodású egyén, aki így reagál valamire, ami nem tetszik neki :)

    jah és nyugodt szívvel beállok 4.nek...
  • Szefmester #6
    Itt a harmadik! ;)

    Ez a büntetés elég durva... lenne egy átlagos emberkének, de nem egy ilyen csatornának. Dobtak volna még utána 1-2 nullát és akkor már komolyan vennék a dolgot, és legalább csusszanna némi extra a kasszába.

    Személyes vélemény: Ezek a MEGAsztárok még MIKROsztároknak is harmatosak lennének. Egy random falunapon tehetségesebb embereket tudnának összeválogatni fellépőnek, pláne egy egy bátorító feleske után. :)
  • Hirvaer #5
    Akkor én vagyok a második ;)
  • zetortraktor #4
    Na, van, akinél beindulnak a kommunista reflexek. De ez van, nincs mit tenni, mindig lesz 2-3 csökött gondolkodású egyén, aki így reagál valamire, ami nem tetszik neki.
  • GaborT28 #3
    Nem büntetni kellene; megszüntetni.
  • xido #2
    Fogyasztók megtévesztése..ez?
    Akkor már az is az lenne,hogy megígérik előre,csupa jó hangú,tehetséges és egyedi énekest fogunk látni és hallani,pedig nem :)
  • tomboy013 #1
    Minden nap meg lehetne büntetni minden TV adót ennyi erővel. Ha azt nézzük a hírek nagy része is manipulálva van(egy régi haverom halálával kapcsolatban is olyan kamu marhaságokat állítottak hogy az már gáz). Én éppen ezért nem is nézek TV-t és sajnálom azokat a szerencsétlen véglényeket akik egy kukkot is elhisznek abból amit a TV-ben hallanak. Van aki például elhiszi, hogy egy Megasztárban a közönségszavazat dönti el ki nyeri meg