Szekeres Viktor

Új előzetest kapott a nyár egyik várt fantasyje

Bár egyelőre még nem tűzték ki a magyar premiert, de az itthon is megjelent könyvsorozat sikeréből ítélve a Csontváros - A halál ereklyéit a magyar mozikban is megnézhetjük.

A Sony Pictures az augusztus 23-án bemutatásra kerülő The Mortal Instruments: City of Bones-t már tavaly elkezdte reklámozni, most pedig megérkezett az új előzetes, mely bevezeti a könyvet nem ismerő nézőket is a történetbe. Cassandra Clare könyveit itthon is elég sokan ismerhetik, hiszen a Csontváros - A halál ereklyéi, valamint annak folytatásai már jó ideje kaphatóak a könyvesboltokban.


The Mortal Instruments: City of Bones főszereplője Lily Collins lesz, mellette pedig Lena Headey, Aidan Turner és Jonathan Meyers fog kiemelt szerepet kapni a filmben. A történetet az előzetesből is meg lehet ismerni, de álljék itt a hazai könyvkiadás fülszövege: Amikor a tizenöt éves Clary Fray elindul a Pandemonium nevű New York-i klubba, aligha számít rá, hogy egy gyilkosság tanúja lesz - amit ráadásul három, különös tetoválásokkal borított és bizarr fegyverekkel hadonászó tinédzser követ el. A holttest aztán eltűnik a semmiben. Nehéz kihívni a rendőrséget, ha a gyilkosok mindenki más számára láthatatlanok, és semmi - még egy vércsepp sem - bizonyítja, hogy egy fiú meghalt. De fiú volt-e az áldozat egyáltalán? Így találkozik Clary először az Árnyvadászokkal, akik azért küzdenek, hogy megszabadítsák a földet a démonoktól. Közülük való az angyali külseje ellenére igazi bunkó módjára viselkedő Jace is. Clary egyetlen nappal később, akarata ellenére már bele is csöppen Jace világába: édesanyja eltűnik, őt magát pedig megtámadja egy démon. De miért érdekelne egy démont két olyan hétköznapi mondi, mint Clary és az édesanyja? És hogyan tett szert Clary egyszer csak a Látásra? Az Árnyvadászok tudni szeretnék..."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zolthen #7
    Ez inkább torrenten letöltős, vasárnap délelőtt félálomban végigunós lesz.
  • csgj #6
    Az első részt már elolvastam, és az alapján elég jól megalkotott világa van. Könyvben persze minden sokkal részletesebb. Amúgy a fordulatok a legjobbak benne, a végén van egy-két nagy meglepetés. Hamarosan elkezdem a második részt is... (amúgy előzménye is van a könyvsorozatnak, az meg a viktoriánus korban játszódik XD)

    Ja, és bár van benne szerelmi szál, egyáltalán nem nyálas, nem sok, és nem is olyan nagy fontosságú.
  • kalapos01 #5
    Miért a DMC nevű szarból nem adtak el sokat? Akkor máris megvan a válasz, hogy miért. Ha játék formájában érdekes, akkor könyvként is az lehet. (Bár mondjuk gondolom, nem olvastad a könyvet, így fogalmad sincs róla, hogy milyen.)
  • Kahlest #4
    Pont ez jutott eszembe...nem volt nehéz összelopkodni az uccsó 20 év fantasy filmek és konzol/PC játékokból ezt az egész történetet. Totál klisé...démonvadász, röhej. AHogy kollégám írja Devil May Cry koppintás az egész megfűszerezve mindenféle szarral...brávó, hogy a picsbe adott el ez a csaj ennyi könyvet ebből a szemétből?
  • Garou #3
    Feel the irony! :)
  • cylonflatus #2
    Eredeti? Lol, akár azt a címet is adhatták volna a filmnek, hogy Devil May Cry...
  • Garou #1
    Annyi friss és eredeti ötletet láttam ebben a pár percben, hogy a végére már azt hittem, nem tudják fokozni. Aztán:

    "The werewolves are here to save us!"

    IMAX-ban nézős, mozi előtt sikoltozós, aztán bővített blue ray-t beszerzős.