Szekeres Viktor

Új scifin dolgozik a Prometheus írója

A TRON: Örökség és a Feledés rendezője készítené el A fekete lyuk című scifit, mely forgatókönyvének átírására a Disney a Promethus szkriptjével berobbant írót bízta meg.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint a Walt Disney Pictures szerződtette Jon Spaihts forgatókönyvírót, hogy írja újra egyik soron következő filmjük, a The Black Hole forgatókönyvét. Spaihts mostanában robbant be Hollywoodba, hiszen rövid idő alatt két scifiszkriptjét is megfilmesítették, a Legsötétebb órát és a Prometheust. A The Black Hole forgatókönyvének első verzióját pár éve az a Travis Beacham készítette el, aki a nyáron bemutatásra kerülő Tűzgyűrűt is jegyzi.


A The Black Hole egyébként nem eredeti film lesz, hanem egy 1979-es alkotás, A fekete lyuk feldolgozása. Azt a verziót Gary Nelson rendezte Anthony Perkins és Robert Forster főszereplésével. Egy családi filmről van szó, mely története a Palomino nevű űrhajó fedélzetén játszódik, mely tíz hónapos expedíció után a Föld felé veszi az irányt, azonban a velük utazó robot különös dologra hívja fel a legénység figyelmét: egy olyan Fekete Lyukat észlelt, amely egész naprendszerek elnyelésére is képes, és amelynek közelében ott lebeg egy kísértet-űrhajó, a több, mint 20 éve eltűnt Cygnus. A Palomino természetesen szemügyre veszi közelebbről is a Cygnust.

Jelen állás szerint a The Black Hole-t John Kosinski rendezné.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hirvaer #6
    Na az egy jó sci-fi!
  • Kornan #5
    Jé, pont tegnap néztem meg ezt a the Black Hole című filmet. Akkoriban jó filmnek számíthatott. Ma egy kicsit nevetségesnek tűnt, pl látszott a kötél, ahogy súlytalanságban repül az emberke. De azért érdekes volt a története, ki lehet belőle hozni jó filmet is.
  • Darth Sith #4
    ez kb hasonló alapsztori mint az "event horizon" volt
  • tomboy013 #3
    Egyszer nézős élvezhető kis mozi lett az, egyébként a Prometheus-ról sem mondanám, hogy sokkal jobb lett volna... Sőt, ha nem tudnám hogy köze van az Alien univerzumhoz még szarnak is nevezném, de így kíváncsi leszek mi sül ki a folytatásokból.
    Ender Wiggin: Megvan a képességed, hogy elkerült a remakeket. Durva mi?
  • Ender Wiggin #2
    a qrva anyjukba menjenek már az újabb remake-kel.
  • DontKillMe #1
    ...a legsötétebb óráról inkább mélyen hallgattam volna...