Szekeres Viktor

Az év igazi Die Hard-filmje lenyomta Bruce Willis Die Hard 5-jét

Az előzetesek alapján többen Die Hard-szerűbbnek tartották a Támadás a Fehér Ház ellen című akciófilmet, mint a Die Hard - Drágább, mint az életedet. Előbbi több embert is érdekelt.

Ki hitte volna, hogy a Die Hard 4 közepesen gyengének tartott bevételeinek még a felét sem tudja elérni az ötödik rész? Márpedig egyelőre ez a helyzet - legalábbis Amerikában. Míg a negyedik Die Hard-film 134 millió dollárig jutott el, addig az ötödik epizód még mindig csak 65 milliónál tart, és már kifele tart a mozikból. (Nemzetközileg egy cseppet jobb a helyzet, hiszen az előző film 249 millió dollárjával a mostani rész 200 milliós eddigi bevétele áll szemben.)


Gyenge szereplés ide vagy oda, még akkor is váratlan, hogy az Amerikában pénteken bemutatott Támadás a Fehér Ház ellen (Olympus Has Fallen) lepipálta a Die Hard 5. részét, legalábbis ami a nyitó hétvégi teljesítményt illeti. Míg Bruce Willis filmje első hétvégéjén 24,8 millió dollár bevételt termelt Amerikában, addig Gerard Butler akciózása (mely az előzetes alapján inkább tűnik Die Hard-filmnek) a 10 milliós pénteki nyitányt követően a becslések szerint nagyjából 30 millió dollárig fog eljutni vasárnap estig. Az olcsóbb film ezzel pedig jelentősen túlszárnyalja az előzetesen 20 milliós kezdésben reménykedő elvárásokat.

A Támadás a Fehér Ház ellen (Olympus Has Fallen) nálunk április negyedikétől lesz látható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #6
    (Ja, csak adalékul, júniusban is elfoglalják majd egy akciófilmben a fehér házat. Képzeld, amerikaiak.)
  • Jagdgeschwader #5
    Az amerikai moziiparban minden létező és fiktív náció képviseltette már magát legalább egyszer (a szomáliaiaktól a 8472-es fajig).
  • zetortraktor #4
    "Ezek nélkül már nem is tudnának az amerikaik meglenni...."

    Ez jó. :)) Biztos, hogy ebbe belegondoltál? Tavaly egy csomó amerikai filmben amerikai ellenségek voltak. És akadt egy-kettő olyan, ahol külföldiek. Most külföldieket akartak, mert nyilván ha a fehér házra fáj a foguk, akkor azok lesznek. Random választottak egyet, mint ahogy az elmúlt egy évben is voltak oroszok, dél-amerikaiak, arabok, sőt, még afrikaiak is. (Igazából azon röhögök, hogy azt hiszed, hogy más országokban nincsenek olyan filmek, amikben külföldiek az ellenségek.(

    Ez a komment remekül jelképezi, hogy miért vannak ezek az ellenségképek.
  • harmi2009 #3
    Klasszikus klissék, jól megcsinálva.
    Valamint egy új ellenségkép felállítása.
    II. világháború után Oroszok, egy kevés vietnámi, arabok és most megint a "sárgák". Ezek nélkül már nem is tudnának az amerikaik meglenni....
  • Slipper #2
    jaja!
  • Chris05 #1
    A trailer felkeltette az érdeklődésemet. Gerard Butlernek egyébként is általában jó filmjei vannak. Nézős!