Szekeres Viktor

A vártnál is nagyobbat bukott Jim Carrey és Steve Carell új komédiája

Hollywoodban továbbra sem aratnak közönségsikert a bűvészes filmek. A közönséget a The Incredible Burt Wonderstone annak ellenére hagyta hidegen, hogy Steve Carell és Jim Carrey is szerepel benne.

Mint azt két napja megírtuk mi is, már a premier előtt tudni lehetett, hogy Steve Carell és Jim Carrey közös filmje, a The Incredible Burt Wonderstone mélyen az elvárások alatt fog teljesíteni. Két ekkora névvel egy legalább 30 milliós nyitóhétvége Amerikában elvileg papírforma lehetne, hiszen mind Carell, mind Carrey egymaga is képes volt ennél erősebb nyitányt produkálni, de az utolsó becslések már csak 20 milliós startról szóltak.

Azóta megérkeztek a pénteki adatok és kiderült, hogy még a becslések is túlzóak voltak, hiszen a film 3 160 moziban mindössze 3,7 millió dollárt szedett össze, amely leírására még a "rettenetes" jelző is visszafogottnak számít, hiszen így a becslések szerint csak 10,3 milliós hétvégét produkált az egyébként mindössze 30 millió dollárba kerülő bűvészes komédia. Ezzel egyébként a Warner stúdiónak zsinórban a negyedik idei premierje sült be csúnyán, hiszen a 200 millió dollárba került Az óriásölő még csak 50 milliónál tart, a sztárokkal teletűzdelt Gengszterosztag 46 milliónál, míg a Beautiful Creatures - Lenyűgöző teremtmények még a 20 milliót sem érte el, pedig abból akart egy új franchise-t teremteni a stúdió.

Persze valószínűleg ilyen bukták után sem fognak fejek hullani a Warnernél, hiszen a stúdió nyáron olyan filmeket mutat be, mint a Másnaposok 3 vagy Az acélember, sőt, tőlük érkezik A tűzgyűrű és a 300 második része is, vagyis a pár sikerfilm feledtetni fogja az év eleji botladozást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #6
    Meglep, hogy valaki ennyire felszínes, hogy egy címen lovagol. (vicces belegondolni, ha ezentúl minden egyes film címébe beírnák, hogy "300", akkor nem néznéd meg őket, még akkor sem ha érdekelnének?) De legyen neked, elfogadom, hogy vannak ennyire befolyásolható emberek.

    Egy cím miatt... :))
  • hypno #5
    Nem. Én azért tartom ötlettelennek, mert a 300 valódi szereplőinek egyetlen dobása volt, amit a film szép kerek történetben be is mutatott. Ha most megint előveszik őket, akkor az sima pederasztia.
    Olyan ez, mintha az '56-os forradalomról csinálnának egy hatalmas jó filmet, azután a Suezi válságról, de az "56 II." címet kapná, mert köze van az évhez.

    És nem a történelmi hűség hiánya a gondom, hanem az, hogy olyan idiótaként kezelnek, aki kizárólag akkor képes valamit megérteni, ha egy ismert cimkét ragasztanak rá.
    Ha érdekelne egy film, akkor bármilyen címet kaphatna akkor is megnézném, de így inkább taszít a dolog.
  • kalapos01 #4
    Ugye észrevetted, hogy te a filmet a címe miatt tartod ötlettelenek. Nem teljesen mindegy, mi a címe? Azért van a címben, hogy "300", hogy mindenki tudja, hogy milyen lesz, hogy a 300-hoz van köze. Lehetne a címe simán Artemisiumi csata, de akkor nem tudnád te sem, hogy mi az. Így viszont, ha érdekel, nem maradsz le róla.

    "egyébként is a 300 elé esik időben"

    Ez is előzményfilm lesz. Illetve párhuzamosan játszódó.
  • hypno #3
    Mert a "300" konkrétan a Thermopülai-szorosnál vívott két napos csatáról szólt. És pont. Vége, ennyi, csapó.

    Nem mondom, hogy nem lehet találni egy időben közel eső másik történelmi eseményt, ami legalább akkora port kavart, mondjuk a Szalamiszi, vagy a Plataiai csatát, (vagy akár a Marathonit, amit a spártaiak amúgy lekéstek és egyébként is a 300 elé esik időben), de miért kellene annak a 300 második részének lenni?

    Ez így annyira szánalmasan ötlettelen.
  • Dynamic #2
    Ne legyél ennyire korlátolt. Tudtommal nem pusztult el az univerzum a film végén és az idő sem állt meg, szóval miért olyan nehéz elképzelni egy folytatást (akár Leonidász nélkül)?
  • hypno #1
    A 300 második része?

    Leonídász feltámad ?