Szekeres Viktor

Az Ace Ventura rendezője készíti az amerikai Életrevalókat

A 90-es évek legsikeresebb komédiarendezője fogja dirigálni az amerikai Életrevalók munkálatait. A tervezett filmnek egyelőre nincs főszereplője, jólértesültek Colin Firth és Chris Rock nevét emlegetik.

A Deadline értesülései szerint Tom Shadyac fogja rendezni a francia Életrevalók (The Intouchables) amerikai feldolgozását. Az eredeti francia film a tavalyi év egyik legmeglepőbb hazai sikerét szolgáltatta és megmutatta, hogy csak a szóbeszédnek köszönhetően is érhet el sikert itthon egy közepesen kezdő mozis premier. Maga a siker önmagában persze nem megdöbbentő, hogy az Életrevalók a remek franciaországi szereplést követően a világ szinte minden országában hatalmasat kaszált, összesen 416 millió dollárt gyűjtött.

Ezért is volt meglepő, hogy Amerikában mindössze 10 millióig jutott, amivel épen hogy csak bekerült a 25 legsikeresebb idegennyelvű film közé - Amerikában ugyanis a közhiedelemmel ellentétben feliratos filmek is érhetnek el sikert. Nem meglepetés, hogy azonnal elkezdődtek a tárgyalások egy hollywoodi feldolgozást illetően, s most már rendezője is van a projektnek.

Shadyac a 90-es években elég nagy névnek számított a szakmában, hiszen az Ace Ventura után még olyan nagy sikereket tett le az asztalra, mint a Bölcsek kövére, a Hanta boy vagy A minden6ó. Azonban az Evan, a minden6ó 2007-es bukását követően komoly balesetet szenvedett, mely bénulással fenyegette, így a továbbiakban csak egy megkapó dokumentumfilmet rendezett, az I Am-et.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    10 millió az siker? Bezzeg az amerikai változatnak már csak a megható sztorija miatt is lesz alaphangon 100 milliója otthon. Bár van rá esély, hogy nézhető lesz Shadyac és Firth miatt, de akkor is röhejes. Csak mert külföldi és feliratos.