Szekeres Viktor

Újabb népszerű fantasy-regényből lesz mozifilm

Újabb népszerű regény-sorozat adaptálásával próbálkozik meg Hollywood, hátha sikerül a Harry Potter, az Alkonyat és Az éhezők viadala sikerét megismételni.

A Relativity Media ma bejelentette, hogy leszerződtették Mikael Hafströmöt, az 1408 és a bemutatásra váró Stallone-Schwarzenegger-film, a The Tomb rendezőjét, hogy készítse el a Tunnels-regénysorozat elő részének adaptációját. Roderick Gordon és Brian Williams regényei itthon is ismertek, hiszen már jó ideje kaphatóak a könyves boltokban, az első rész Az alagutak rejtélye címen került forgalmazásba. A tervezett film forgatókönyve Joel Bergvall & Simon Sandquist szkriptjén fog alapulni, azt Andrew Lobel írta - erre azért volt szükség, mert az első verzió még akkor készült el, amikor 2010-ben a Kocka és a Cypher rendezőjét, Vincenzo Natalit hozták hírbe Az alagutak rejtélye rendezőjeként.

A történettel kapcsolatban a legegyszerűbb, ha a regény hazai kiadásának fülszövegéhez fordulunk: "Ki ne álmodozott volna arról, hogy kincset talál a föld alatt? Vagy arról, hogy olyasmire bukkan, ami minden tekintetben egyedülálló és izgalmas? A tizennégy éves Will Burrows is erről álmodozik. Ezért minden szabad percét ásóval és lapáttal a kezében a föld alatt tölti, édesapja társaságában, aki egy napon nyomtalanul eltűnik. Will a barátjával, Chesterrel indul a keresésére, és hamarosan a föld alatt találják magukat, ahol egy sötét titokra bukkannak, amelyért akár az életüket is kockáztatnák… Sokszor halljuk a figyelmeztetést: légy óvatos, mit kívánsz, mert a végén még valóra válik. Hát Will pontosan így járt. Ám amikor az álma valóra vált, és döbbenetes felfedezést tett, mindenre számított, csak arra nem, hogy ezzel nem csak saját, hanem szerettei életét is halálos veszedelembe sodorja…"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • loky #3
    "A tizennégy éves Will Burrows" Nha ekkor ment el a kedvem előre. Nekem nem nagyon jönnek be az ilyen "10-12 évesen úgy viselkedek mint egy felnőtt"
    De mivel fantasy, kötelező megnézni (1x) :)
  • A1274815 #2
    Remélem majd ez is lesz egyszer.
  • Wittgen #1
    Gyerekfőhős ismét - hanyagolom a filmet is. (Bár a Super8 bejött, de az más tészta...)